Menu
 • Αρχική
  Αρχική Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις καταχωρήσεις blog που περιέχει η ιστοσελίδα.
 • Κατηγορίες
  Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
 • Ετικέτες
  Ετικέτες Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Συντάκτες
  Συντάκτες Αναζήτηση για το αγαπημένο σας blogger από αυτό το site.
 • Αρχείο
  Αρχείο Περιέχει μια λίστα των καταχωρήσεων blog που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Πέντε δήμοι όπου ζει η ελληνική μειονότητα στους Αγίους Σαράντα συνεχίζουν να επιμένουν για τη δημιουργία ενός ενιαίου δήμου για την μειονότητα, ενώ η τρέχουσα επιλογή διοικητικής μεταρρύθμισης προβλέπει δύο δήμους.

Εντείνονται οι αντιδράσεις στον Ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με τον Πρωινό Λόγο, για τις μεθοδεύσεις της Αλβανικής Κυβέρνησης σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, με το πρόσχημα της νέας Διοικητικής Διαίρεσης.

Η αλβανική Βουλή στα Τίρανα θα συνεδριάσει για την σχεδιαζόμενη διοικητική διαίρεση και θα ανακοινώσει την απόφαση εάν θα ενωθεί η Χιμάρα με το Βρανίστι η θα ακουστεί η βούληση των Χιμαραίων που είναι αντίθετη στο σχέδιο καταστροφής που επιχειρείται για το μέλλον τους.

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καλεί την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, ώρα 6:30 μ.μ., όλους τους Έλληνες, στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Βασιλίσσης Σοφίας 2, για την σχεδιαζόμενη διοικητική διαίρεση στη Βόρειο Ήπειρο από την αλβανική κυβέρνηση, που έχει σκοπό την πλήρη εθνολογική και ιδιοκτησιακή αλλοίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Κο Ευάγγελο Βενιζέλο και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου με θέμα: «Αλβανοί κακοποιοί διαπράττουν εγκλήματα στη χώρα μας και απολαμβάνουν ασυλίας από τις Αρχές της χώρας τους όπου διαφεύγουν, λόγω υπηκοότητας» κατέθεσαν οι Βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Απάντηση στα ψέματα του Κοκδήμα

Ο Πύρρος Δήμας, απαντάει στην δημοσίευση του Κοκδήμα που λέει πως του άλλαξε γνώμη σχετικά με την νέα διοικητική διαίρεση.

Χρησιμοποιώντας και ο ίδιος το facebook, αδειάζει τον γνωστό μεγαλοκαρχαρία της περιοχής και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος απαντώντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

Ο Πύρρος Δήμας προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα με τη θέση που πήρε για την Χιμάρα να μην γίνει ένωση με το αλβανικό χωριό Βρανίστι.

Η τραγωδία των εγκλωβισμένων Ηπειρωτών αναδεικνύεται στο δραματικό ψήφισμα που οι κάτοικοι της Κορυτσάς επέδωσαν στους πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων στο Λονδίνο το 1913 και το οποίο τελικά οδήγησε στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914), την πρώτη διεθνή αναγνώριση της ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου. Αντίγραφο του ψηφίσματος στα αγγλικά ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις συλλογές του Ινστιτούτου Χούβερ από τον γράφοντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Σάββατο 26.07.2014 το αλβανικό κανάλι TVSH ασχολήθηκε με την Χειμάρρα μας. Αυτό βεβαίως είναι θετικό, άσχετα από τις σκοπιμότητες της προβολής που δεν είναι άλλες από την αναφορά στο «έργο» των Γιώργη Γκόρου και Κώτσο Κοκδήμα, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των αγώνων μπητς βόλεϋ κορασίδων.

Για τη νέα διοικητική διαίρεση και για την Χιμάρα μίλησε στα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του δημοκρατικού κόμματος στην Αυλώνα, Mojsi Meminaj.

«Η στάση του δημοκρατικού κόμματος είναι σαφής. H Χιμάρα δεν είναι μειονοτική περιοχή, αλλά μια δίγλωσση κοινότητα. Το δημοκρατικό κόμμα είναι της άποψης η Χιμάρα να μείνει ως έχει, ξεχωριστή μονάδα».

Ο δορυφόρος του Ράμα, Κότσο Κοκδήμα : "Δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Χιμάρα! Είναι αλβανικό έδαφος! Η Χιμάρα είναι εσωτερική υπόθεση της Αλβανίας."

Η Ελλάδα και ΚΕΑΔ δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Χιμάρα, είναι αλβανικό έδαφος

Ο δορυφόρος του Ράμα, Κοκδιμα, επανέλαβε ακόμη μια φορά το θανάσιμο μισός που έχει για την Ελλάδα και τους Χιμαρραίους.

Αποκορύφωμα βεβαίως είναι η διοικητική διαίρεση της Αλβανίας, με την οποία επιχειρείται να αλλοιωθεί ο εθνικός χαρακτήρας σημαντικών μειονοτικών περιοχών με πρώτη εκείνη της Χιμάρας, που αποτέλεσε σύμβολο της ελληνικής παρουσίας στην Αλβανία ακόμη και κατά τη διάρκεια της επικράτησης του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι είπε ότι «οι καλές σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και της Αλβανίας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την εδραίωση των σχέσεων και με την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

Ανοιχτή επιστολή προς τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου

Προς: Ευάγγελο Ντούλε, Ανδρέα Μάρτο, Ευάγγελο Τάβο, Αναστάσιο Αγγελή, Δαμιανό Γκικνούρη, Λουίζα Τζουβάνη, Βασιλική Hysi, Κώτσο Κοκδήμα, Πύρρο Καπουράνη.

Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι βουλευτές της βουλής της δημοκρατίας της Αλβανίας

Εμείς τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας, αποφασίσαμε δια της παρούσης να απευθυνθούμε σε εσάς για την πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που αφορά την νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας.

Επικοινωνια

Σχετικα με εμας

Το himara.gr, είναι ένα ενημερωτικό portal με κυρίαρχη θεματολογία τα τεκταινόμενα στα χωριά Βορείου Ηπείρου.

Σκοπός μας, είναι η ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας καθώς και η παρέμβαση μέσω άρθρων ή ρεπορτάζ.

Κινητήριος δύναμη στην προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας.

Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Εχεις θεμα;

Έχεις κάποιο θέμα ή είδηση που θέλεις να δημοσιεύσουμε;

Θέλεις να ενταχθείς στην συντακτική ομάδα του himara.gr και να γράψεις την άποψή για το όσα συμβαίνουν στον τόπο μας;

Μπορείτε να επικοινώνησε μαζί μας μέσω email στο info@himara.gr, ή χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην αριστερή στήλη.

Λιστα ενημερωσεων

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γραφτείτε στην λίστα ενημερώσεων της ιστοσελίδας μας.

Όνομα:
Email: