1η Μαρτίου 2013 μια μαύρη μέρα για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου

1η Μαρτίου 2013 μια μαύρη μέρα για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου

Σαν σήμερα πριν από περίπου 2 χρόνια, στις 1 Μαρτίου 2013, ήταν μια μαύρη μέρα στην σύγχρονη ιστορία των Βορειοηπειρωτών.

Από εκείνη την ημέρα στα χωριά μας πλάκωσε πάλι η φτώχεια και ο μαρασμός. Σπίτια έκλεισαν και επιχείρησης χρεοκόπησαν. Οι νεολαία και οι σπιτονοικοκυραίοι πήραν πάλι το δρόμο για την ξενιτιά.

Οι άνθρωποι άρχισαν να παραμιλούν, οι άρρωστοι μετρούσαν τα χάπια που τους είχαν μείνει και οι γριούλες μετρούσαν τα ευρώ που είχαν στο μικρό κομπόδεμα τους.

Κάποιοι είπαν: Μας παράτησαν πάλι.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρότεινε και η Βουλή των Ελλήνων θα ψήφιζε ένα νόμο με τον οποίο θα έκοβε την σύνταξη στους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

Αποφασίσανε ότι γέροι και οι γριούλες θα έπρεπε να πληρώσουν για τα χρέη και τις μίζες που πήραν όλες οι κυβέρνησης της Ελλάδας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Έκοψαν τα 12 ευρώ την ημέρα που περνάνε οι γιαγιάδες και παππούδες μας για να πληρώσουν τα δισεκατομμύρια στην Goldman Sachs.

Και το προχώρησαν και παραπέρα.

Λίγο αργότερα τους έκοψαν και το δικαίωμα στην δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Τους έκλεισαν τις πόρτες τον νοσοκομείων και των γιατρών για να ευχαριστήσουν το ΔΝΤ.

Όμως δεν σταμάτησαν εδώ.

Τους έκοψαν και την φαρμακευτική κάλυψη. Τους είπαν ότι για σας δεν έχει φάρμακα δωρεάν γιατί η Deutche Bank δεν μας δίνει πάλι χρέος για να χρυσοπληρώσουμε τα υποβρύχια που αγοράσαμε στην Γερμανία.

Αλλά η απληστία τους δεν είχε τέλος, τους ζήτησε να επιστρέψουν και τ 720 ευρώ που είχαν πάρει το δίμηνο Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2013 γιατί (όπως είπαν) "τα πήρατε παράνομα".

Έχει έρθει η ώρα για την νέα Ελληνική Κυβέρνηση και την νέα Βουλή των Ελλήνων να επανορθώσουν μια μεγαλη αδικία που έγινε στον τόσο ταλαιπωρημένο και αδικημένο λαό της Βορείου Ηπείρου.

Πότε θα το δώσουν; ρωτούν όλοι.
Ποτέ θα κάνει ξαστεριά; ρωτάω εγώ.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου