Οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες στην Χιμάρα

Οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες στην Χιμάρα

Τα παπαγαλάκια στην υπηρεσία του συστήματος

Τα τελευταία χρόνια στην Χιμάρα συντελείται ένα μεγάλο έγκλημα εις βάρος της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει δυναμικές μαζικές αντιδράσεις από τους κατοίκους διότι "οι άνθρωποι πίσω από την κάμερα" φροντίζουν να τους ηρεμούν και να διαψεύδουν τις ανησυχίες τους με ψέματα και διαστρεβλώσεις. Ποιοι είναι όμως "οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες";

Θυμηθείτε πόσο ήρεμα ήταν τα θύματα που εκτελούσαν δια αποκεφαλισμού οι τζιχαντιστές, κάθονταν ψύχραιμα στα γόνατα μπροστά οπό τον εκτελεστή τους παρόλο που επρόκειτο να αποκεφαλιστούν.

Άνθρωποι που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια του ISIS ή που βρέθηκαν μπροστά από αυτές τις σκηνές, εξηγούσαν ότι πίσω από την κάμερα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι μιλούσαν ήρεμα στα θύματα λέγοντας τους ότι η εκτέλεση δεν θα γίνει και ότι είναι μια σκηνή εκφοβισμού για να πληρωθούν τα λίτρα για την απελευθέρωση τους. Ακούγοντας λοιπόν τους ανθρώπους πίσω από την κάμερα, τα θύματα δεν αντιδρούσαν και συνεργάζονταν με τον εκτελεστή τους και όταν τελικά καταλάβαιναν τι πραγματικά θα συμβεί ήταν πλέον πολύ αργά για να αντιδράσουν.

Ποιοι είναι "οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες" στην Χιμάρα;

Αυτοί είναι άνθρωποι που δουλεύουν ανοικτά και φανερά για το σκοπό αυτό, τους συναντάμε καθημερινά να κάνουν την δουλειά αυτή και μας μεταφέρουν το μήνυμα τους αποτελεσματικά και μερικές φορές χωρίς καν να το καταλάβουμε.

- Κάποιοι είναι δημογέροντες σε χωριά της Χιμάρας και φροντίζουν να σκορπούν υποσχέσεις και διαψεύσεις για οτιδήποτε "ενοχλητικό" φτάνει στα αυτιά των συγχωριανών τους.
- Άλλοι εισχωρούν σε κάθε γκρουπ, σελίδα η ομάδα και αναδημοσιεύουν τα επιλεγμένα άρθρα, σχολιάζουν κάθε άλλη είδηση και αμφισβητούν πασιφανείς φωτογραφίες και "ενοχλητικό" υλικό.
- Άλλοι φορούν τον μανδύα του αφοσιωμένου χριστιανού ορθοδόξου που θέλει το καλό μας και μέσω της ιστοσελίδας τους μας παρουσιάζουν την "ωραία ανακαινιση" της εκκλησίας μας που έκαναν κάποιοι άλλοι.

- Άλλοι μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που προβάλλεται ως έγκυρο και μεγάλο Πρακτορείο Ειδήσεων, φροντίζουν να φιλτράρουν τις ειδήσεις που πρέπει να μάθουμε ή να διαστρεβλώσουν τις "κακές και λάθος είδησης" που κυκλοφορούν.

Οι Χιμαραίοι τους ακούν και τους πιστεύουν γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση να ελπίζουμε ότι το μαχαίρι στο λαιμό είναι ένα κακό όνειρο απ' το οποίο σύντομα θα ξυπνήσουν.

Και ενώ τα σπίτια κατεδαφίζονται, τα κτήματα καταπατούνται και οι τίτλοι ιδιοκτησίας ακυρώνονται, ο άνθρωποι είναι σε λήθαργο διότι "οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες" τους είπαν πως όλα αυτά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν και ότι είναι ένα ψέματα. Στο μεταξύ όμως "ο εκτελεστής" κάνει την δουλειά του ανενόχλητος.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου