Η κατεδάφιση του Αγ. Αθανασίου Δρυμάδων στο προεκλογικό σποτ του MEGA. Οι φίλοι σας την γκρέμισαν, Ράμα και Κοκδήμα!

Η κατεδάφιση του Αγ. Αθανασίου Δρυμάδων στο προεκλογικό σποτ του MEGA. Οι φίλοι σας την γκρέμισαν, Ράμα και Κοκδήμα!

Χθες είδα για πρώτη φορά το προεκλογικό βίντεο του MEGA όπου ομιλεί ο πρόεδρός του Χ. Κίτσιος και στο φόντο περνούν διάφορες εικόνες από περιοχές της ΕΕΜ. Στην έναρξη του βίντεο ακούγεται ο κ. Κίτσιος να λέει «Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε τέτοια αδιέξοδα» και στο φόντο εμφανίζονται τα ερείπια του Αγίου Αθανασίου Δρυμάδων και η εικόνα εναλλάσσεται με μια άλλη που δείχνει την διαδήλωση για το περιουσιακό που είχε διοργανώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας το 2016.

Αρχικά ξαφνιάστηκα και γύρισα 5-6 φορές το βίντεο από την αρχή να βεβαιωθώ πως βλέπω καλά και δεν με γελούν τα μάτια μου, μάταια όμως το ίδιο έβλεπα ξανά και ξανά. Άρχισα να αναζητώ τις εικόνες που ήμουν σίγουρος πως κάποτε είχα δει από τις δημοτικές εκλογές όπου ο κ. Κίτσιος χέρι χέρι με τον αποκαλούμενο Αγά του Νότου της Αλβανίας Κοκδήμα διεκδικούσαν τον δήμο Φοινίκης με τον εκλεκτό τους υποψήφιο κ. Λεωνίδα Χρήστου.

Ο Κοκδήμα, βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην περιφέρεια Αυλώνας, είχε το ελεύθερο από τον Έντι Ράμα να κάνει ότι ήθελε στις περιοχές του νότου της Αλβανίας που περιλαμβάνει και την Χιμάρα. Ήταν αυτός ο οποίος μαζί με τον Ράμα αποφάσισαν και υλοποίησαν την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας λίγους μόλις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές. Κατά αυτών έγινε και η διαδήλωση για το περιουσιακό στην Χιμάρα, αυτοί μας προκάλεσαν το πρόβλημα τα ξεχάσατε;

Και ενώ ο καιρός πέρασε και υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια το MEGA να αλλάξει ρότα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ενόψει των εκλογών και ενώ ο κ. Κίτσιος είχε στείλει επιστολή συνεργασίας στο ΚΕΑΔ, οργάνωσε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Έντι Ράμα, ναι αυτόν που κατεδάφισε τον Άγιο Αθανάσιο, ο οποίος μάλιστα μετέτρεψε την εκδήλωση του MEGA που είχε θέμα την εκπαίδευση σε προεκλογική εκδήλωση του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Συν τις άλλοις τόσο καιρό παρέμενε και αντιδήμαρχος του δήμου Αγίων Σαράντα που είχε περάσει στις πρόσφατες εκλογές στα χέρια Ράμα Κοκδήμα, κάτι το οποίο αναφέρει και στο βιογραφικό που έχει καταθέσει ως υποψήφιος βουλευτής όπου στην επαγγελματική του εμπειρία έχει συμπληρώσει «Υπάλληλος της εταιρείας Albtelecom απο το 1995 και υπάλληλος του δήμου Αγίων Σαράντα»

Με αυτά και μ' αυτά καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως εκ παραδρομής το MEGA κατεβαίνει ως ανεξάρτητο κόμμα. Βρέθηκε εκτός συμμαχίας με τον Ράμα εξαιτίας των πολιτικών συγκυριών στην Αλβανία και όχι κατ' επιλογή. Εάν είχε πρόταση ο κ. Κίτσιος να μπει σε εκλόγιμη θέση στο Σοσιαλιστικό κόμμα και την απέρριπτε για να κατέβει με το κόμμα του ανεξάρτητο τότε θα του έβγαζα το καπέλο. Δεν πρόκειται λοιπόν περί πατριωτικής επιλογής αλλά περί αδιεξόδου.

Κατ' εμέ λοιπόν όσοι συντάσσονται με το MEGA συντάσσονται με την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες την οποία και οι ίδιοι αποδοκίμασαν μόνο στα λόγια, συντάσσονται με την υφαρπαγή των περιουσιών μας στην Χιμάρα από τον Έντι Ράμα και τα φιλαράκια του. Είναι επιεικώς υποκρισία το MEGA να παρουσιάζει τα γεγονότα αυτά ως «αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί πολλές φορές» γιατί πολύ απλά κύριοι ήταν δικά μας αδιέξοδα στα οποία εσείς βρεθήκατε απέναντι. Εσείς ξεχάσατε, εμείς όχι.

Ιδού και το βίντεο

Θοδωρής Γκούμας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου