Διαστρεβλώσεις και ανιστόρητοι ισχυρισμοί των Αλβανών πολιτικών - Παρακολουθώντας μια συνέντευξη στην τηλεόραση

Διαστρεβλώσεις και ανιστόρητοι ισχυρισμοί των Αλβανών πολιτικών - Παρακολουθώντας μια συνέντευξη στην τηλεόραση

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντ. Μπουσιάτι, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας.

Οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου, επί το πλείστον, περιστρέφονταν γύρω από τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα και το τσάμικο πρόβλημα. Σε αντίθεση με άλλες συνεντεύξεις που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, όπου οι δημοσιογράφοι πιέζουν και συγκρούονται με τον ομιλητή, σ’ αυτήν ο δημοσιογράφος βοηθούσε τον ερωτηθέντα, για να τον βγάλει από την δύσκολη θέση, μπας και διαστρεβλωθεί η εκάστοτε πορεία της πολιτικής ως προς τα αναφερόμενα θέματα.

Σίγουρα που σήμερα, όλα τα πυρά της κυβέρνησης, που είναι και η κυριότερη απασχόληση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, είναι η ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πορεία που σχετίζεται με μερικές προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή στην πράξη του νόμου περί δικαιοσύνης, με την καταπολέμηση της διαφθοράς και του χασισοεμπορίου, με το περιουσιακό και ιδιαίτερα με την εφαρμογή των νόμων περί δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

«Δεν παγώσαμε το θέμα με την κατεδάφιση στη Χιμάρα, όπως επιθυμούν μερικοί:!!!, αλλά απλώς δώσαμε χρόνο στην αξιολόγηση για την αποζημίωση. Είναι ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την αξιοποίηση όλων των παραθαλασσίων και κάποτε θα μας ευγνωμονούν», αναφέρθηκε για το ζήτημα της Χιμάρας ο Υπουργός.

Δεν του είπε, όμως, ο δημοσιογράφος: Γιατί μόνο στη Χιμάρα, όταν στους Αγίους Σαράντα, λογουχάρη, υπάρχουν εκατοντάδες που χτίστηκαν το 1997 σε ανθόκηπους, σχολικές αυλές, στα παράλια και όταν εδώ και τέσσερα χρόνια στάλθηκαν ειδοποιητήρια για την αναμόρφωση του σχεδίου της πόλης. Γιατί στα Εξαμίλια γκρεμίστηκαν μόνο κτίρια ελληνικής καταγωγής πολιτών, όταν τα άνομα πληθαίνουν;

Πέρασαν 27 χρόνια και ακόμα οι χωρικοί δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν τα λίγα στρέμματα που πήραν με το νόμο 7501 και να εφοδιαστούν με τίτλους ιδιοκτησίας. Η απάντηση που έρχεται απ’ όλους, όταν τους ρωτάς, είναι: «Μόνον σ’ εμάς δεν θα δώσουν τίτλους ιδιοκτησίας. Θα μας φέρνουν γύρω όλη μας τη ζωή». Αυτό πώς το εξηγείται κ. Υπουργέ;

Ζητάει ο Αλβανός Υπουργός η Αθήνα να τιμήσει τους νεκρούς Τσάμηδες στην Ελλάδα, ακόμα ν’ αναγνωριστεί και η γενοκτονία τους. Άκουσον, άκουσον, που έχει φτάσει το θράσος. Συγκρίνει τους συνεργάτες του φασισμού με τους Ήρωες που πολέμησαν το φασισμό, που απλώθηκε στα Βαλκάνια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κοτζιάς, ήταν αυστηρός στις δηλώσεις του περί περιουσιακού και προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας, αλλά και όλων των ατόμων ελληνικής καταγωγής όπου κι αν ζουν, να νιώθουν ασφάλεια, να μιλούν ελεύθερα τη γλώσσα τους και να δείχνουν την καταγωγή τους. Αυτό ο Υπουργός, μαζί με το δημοσιογράφο, το φόρεσαν με το μανδύα της ελληνοποίησης της Αλβανίας, ακριβώς τα ίδια τερτίπια με αυτά του 1992-94, που κατέληξαν με την δίκη των Τιράνων.

Εσείς κ. Υπουργέ, έχετε είκοσι χρόνια που διεκδικείται ελληνικά εδάφη, διάμεσου των σχολικών βιβλίων και δηλητηριάζεται ολόκληρες γενιές και στη θέση της αγάπης και της βοήθειας προς το γείτονα τους τροφοδοτείται με το μίσος, την μεγαλοϊδέα, γιατί απ’ αυτούς θα βγουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ. ά και θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί, όπως εκφράστηκε μια δημοσιογράφος στα Τίρανα που εργαζόταν σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας: «Εγώ τους Έλληνες και τους Σέρβους, θέλω να τους φάω ζωντανούς».

Γιατί κυρά μου; Τι σου έκαναν οι Έλληνες και οι Σέρβοι; Μάλλον δεν πήγες, όπως είπες, ούτε Ελλάδα, ούτε Σερβία. Τότε; Σίγουρα από τα λεγόμενα και ανεύθυνες δηλώσεις των πολιτικών, των μαζικών μέσων ενημέρωσης (τώρα μπλέχτηκαν και τα τηλεοπτικά σόου) και φυσικά των ανιστόρητων βιβλίων που υπάρχουν στη χώρα.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου