Οι πρώτες εικόνες από το ναυάγιο "Bayesian" σε βάθος 49 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

09/10/24, 11:01
Κατηγορία: Διάφορα / Συντάκτης: Reporter

Οι πρώτες εικόνες από το ναυάγιο του γιοτ "Bayesian", που βρίσκεται σε βάθος 49 μέτρων, προβλήθηκαν από ιταλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με την εκπομπή Quarta Repubblica, οι εικόνες δείχνουν την πλευρά του σκάφους όπου εντοπίστηκαν τα θύματα της θαλάσσιας τραγωδίας.

Το βίντεο παρουσιάζει το γιοτ να έχει σταθεί στον πυθμένα της θάλασσας από τη δεξιά του πλευρά. Αυτές οι σκηνές δημοσιοποιήθηκαν την ίδια στιγμή που οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για τον θάνατο τεσσάρων Βρετανών επιβατών σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Το υπερπολυτελές γιοτ, μήκους 56 μέτρων, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά μετά από την ξαφνική διέλευση μιας υδροτουρμπίνας. Από τους 15 επιβαίνοντες, διασώθηκαν οι 8, αλλά 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Το βρετανικό γιοτ ήταν αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι Porticello της Σικελίας και, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Suffolk, Mike Brown, βυθίστηκε γρήγορα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο πρώτος νεκρός που βρέθηκε ήταν ο μάγειρας του γιοτ, Recaldo Thomas, ενώ τα σώματα των υπόλοιπων έξι θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού μεγιστάνα Mike Lynch και της 18χρονης κόρης του Hannah, εντοπίστηκαν από δύτες τις επόμενες μέρες. Η νέα έρευνα αφορά τόσο τον Mike Lynch και την κόρη του όσο και δύο άλλους Βρετανούς: τον Jonathan Bloomer, πρόεδρο της Morgan Stanley International, και τη σύζυγό του Judy.

Ο Mike Lynch, γνωστός ως ο Bill Gates της Βρετανίας, βρισκόταν στο γιοτ με φίλους και συνεργάτες για να γιορτάσει την απαλλαγή του από κατηγορίες σε αμερικανικό δικαστήριο, αποφεύγοντας μια μακροχρόνια φυλάκιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: