Άγιοι Σαράντα: 120 συμμετέχοντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας φωτογραφίας και βίντεο

13/10/24, 17:06
Κατηγορία: Διάφορα / Συντάκτης: Reporter

Οι Άγιοι Σαράντα φιλοξένησαν τον παγκόσμιο διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας και βίντεο, συγκεντρώνοντας 120 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Στον 20ό διαγωνισμό φωτογραφίας και τον 6ο διαγωνισμό βίντεο, 19 ομάδες από 4 διαφορετικές ηπείρους ανταγωνίστηκαν για τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του υποβρύχιου κόσμου.

Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό που πραγματοποιείται φέτος στην Αλβανία και συγκεκριμένα στους Αγίους Σαράντα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της περιοχής. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εμπειρία της κατάδυσης στα αλβανικά νερά, τονίζοντας την ποικιλία της θαλάσσιας ζωής και την ομορφιά των υποβρύχιων τοπίων.

Για πολλούς από τους συμμετέχοντες, ήταν η πρώτη φορά που είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τον υποβρύχιο κόσμο της Αλβανίας. Οι εντυπώσεις τους ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς ανακάλυψαν τόσο ρηχά όσο και βαθιά σημεία για κατάδυση, με πλούσια βιοποικιλότητα και ιστορικά στοιχεία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: