Ο αυτοκινητόδρομος στο Ελμπασάν που ετοιμάζεται για τη Formula 1

13/10/24, 22:17
Κατηγορία: Διάφορα / Συντάκτης: Reporter

Ο Έντι Ράμα, στο πλαίσιο του podcast "Flasim", αναφέρθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο που κατασκευάζεται στο Ελμπασάν, το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Formula 1. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλβανία θα γίνει η πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα που θα συμμετέχει στην ιστορία της Formula 1, παρότι δεν πληροί τα απαραίτητα οικονομικά κριτήρια.

Ο Ράμα σημείωσε ότι η συμμετοχή της Αλβανίας στη Formula 1 αποδίδεται στην αλλαγή της εικόνας της χώρας και την αύξηση του σεβασμού προς αυτήν. Ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται στην τελική φάση πριν από την υπογραφή, αλλά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν.

Το πρότζεκτ, όπως εξήγησε, δεν είναι απλώς ένας αγωνιστικός στίβος, αλλά δίνει έμφαση στην οδική ασφάλεια, κάτι που εκτιμήθηκε από τη Formula 1. Ο χώρος θα φιλοξενεί εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν με επιφύλαξη την πραγματική του συνεισφορά στην οικονομία.

Παρόλο που ο Ράμα υποστηρίζει ότι η διοργάνωση της Formula 1 θα μπορούσε να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την οικονομία της χώρας, υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Αλβανία έχει την υποδομή για να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Αναγνώρισε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός της Formula 1, αν και αναγνωρίζει την επιρροή του αθλήματος σε διεθνές επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: