Γιαγιά στην Αλβανία απήγαγε τον 3χρονο εγγονό της για να αντικαταστήσει τον νεκρό γιο της

20/04/24, 20:12
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Μια 57χρονη γιαγιά συνελήφθη στο Δυρράχιο αφού παρέδωσε τον 3χρονο εγγονό της στην αστυνομία. Η γιαγιά κρατούσε τον εγγονό κρυμμένο για μια εβδομάδα, μακριά από τη μητέρα του, 22 ετών.

Η γιαγιά ισχυρίζεται ότι ήθελε να μεγαλώσει η ίδια τον εγγονό της, καθώς η μητέρα δεν την άφηνε. Ο σύζυγος της, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2023, γεγονός που δημιούργησε ρήγμα στις οικογενειακές σχέσεις.

Σύμφωνα με την 57χρονη, "θέλει να μεγαλώσει τον εγγονό της γιατί ο γιος της πέθανε σε ατύχημα". "Αντικαθιστά τον γιο μας που πέθανε στο ατύχημα", δήλωσε. "Δεν μας το έδωσε η νύφη, οπότε το πήρα και έτρεξα στους συγγενείς μου."

Η 57χρονη περιέγραψε πού βρισκόταν όλη την εβδομάδα που κρατούσε τον εγγονό της κρυμμένο, περιφερόμενη σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας. Η μητέρα κατήγγειλε την εξαφάνιση και την απαγωγή του γιου της στις 16 Απριλίου.

Ο παππούς του μικρού, 60 ετών, και ο αδερφός της 57χρονης, 49 ετών, βρίσκονται ακόμη στη φυλακή ως ύποπτοι για συνέργεια στην απαγωγή. Η σύγκρουση για την επιμέλεια του μικρού κορυφώθηκε μετά τον θάνατο του πατέρα, με τους παππούδες να επιθυμούν να αναλάβουν την ανατροφή του εγγονού τους.

Η "λήψη παιδιού χωρίς δικαίωμα" στην Αλβανία τιμωρείται με χρηματική ποινή ή φυλάκιση έως 6 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: