Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς

27/06/24, 21:51
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Η νέα υπηρεσία, η οποία θα υπάγεται στο Υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, θα λειτουργήσει ως ακλόνητος εχθρός της διαφθοράς, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Η Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς θα αποτελέσει το αιχμή του δόρατος στην μάχη ενάντια στις παράνομες πρακτικές, φέρνοντας στο φως καταγγελίες διαφθοράς και εντοπίζοντας τυχόν παραπτώματα σε κρατικούς φορείς. Η υπηρεσία θα διεξάγει διοικητικές έρευνες, θα συλλέγει στοιχεία και μαρτυρίες, και θα συνεργάζεται στενά με άλλες υπηρεσίες, όπως η αστυνομία και η εισαγγελία, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών διαφθοράς.

Η χρηματοδότηση της νέας υπηρεσίας θα προέρχεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ομαλή λειτουργία και την ανεξαρτησία της. Η δημιουργία της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κράτους δικαίου και της διασφάλισης της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: