Η Αλβανία παραμένει ουραγός στους μισθούς στην περιοχή

08/07/24, 11:46
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

​Η Αλβανία, μαζί με το Κόσοβο, βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά τους μισθούς στην περιοχή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Παρόλο που ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε τον Ιούλιο, ο μέσος ακαθάριστος μισθός στην Αλβανία παραμένει σταθερός στα 733 ευρώ, τοποθετώντας τη χώρα στην κατώτερη θέση σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες.

Στην άλλη άκρη του φάσματος, η Σερβία κατέχει την πρωτοπορία με μέσο ακαθάριστο μισθό 1.140 ευρώ, ενώ παράλληλα διατηρεί και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή. Η Βοσνία ακολουθεί με μέσο μισθό 1.125 ευρώ, ενώ το Μαυροβούνιο βρίσκεται στην τρίτη θέση με 1.042 ευρώ. Η Βόρεια Μακεδονία έρχεται τέταρτη, αφήνοντας την Αλβανία και το Κόσοβο στην πέμπτη και έκτη θέση, με 733 ευρώ και 521 ευρώ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για το Κόσοβο είναι από το 2022.

Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας, η Βόρεια Μακεδονία κατέχει το θλιβερό προβάδισμα με 12,9%, ακολουθούμενη από το Μαυροβούνιο με 11,9%. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Αλβανία και το Κόσοβο ακολουθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: