Ουρές χιλιομέτρων στην πολυδιαφημισμένη σήραγγα του Λογαρά λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της

08/07/24, 12:11
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Newsroom

Τα εγκαίνια για άνοιγμα της σήραγγας του Λογαρά το Σάββατο καθώς και οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού περί διευκόλυνσης των ταξιδιωτών με αισθητή μείωση της διάρκειας του ταξιδιού, όπως ήταν φυσιολογικό ώθησε τους παραθεριστές να κατευθυνθούν προς τα παράλια της χώρας. Ωστόσο, κοντά στην είσοδο της σήραγγας του Λογαρά γινόταν το αδιαχώρητο. Όσοι οδηγοί περίμεναν να φτάσουν νωρίτερα στον προορισμό τους, ήρθαν αντιμέτωποι με ουρές χιλιομέτρων και μεγάλες καθυστερήσεις.

Στην πραγματικότητα, τα εγκαίνια του έργου έγιναν λίγο βιαστικά από τον Αλβανό πρωθυπουργό και αυτό διότι το έργο κανονικά περιλαμβάνει δυο σήραγγες με διπλές λωρίδες αλλά στην κυκλοφορία παραδόθηκε μόνο η μία με τις δυο λωρίδες να γίνονται μια καθώς εξυπηρετούν και τις δυο κατευθύνσεις. Πρακτικά λοιπόν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ενώ ο οδικός άξονας του Λογαρά έχει δυο λωρίδες, στην είσοδο της σήραγγας η λωρίδα γίνεται μονή με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Οι εργασίες για την δεύτερη σήραγγα θα συνεχιστούν μετά το κλείσιμο της φετινής τουριστικής περιόδου και αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: