Η Αλβανία ιδρύει κρατική εταιρεία για την ενίσχυση της στρατιωτικής βιομηχανίας

10/08/24, 22:04
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Η Αλβανία πρόκειται να δημιουργήσει μια κρατική εταιρεία με την ονομασία «KAYO» sh.a., η οποία θα αναλάβει την παραγωγή, αποστρατικοποίηση και εμπορία όπλων, πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη του μήνα, η εταιρεία αυτή θα επιδιώκει οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα που σχετίζονται με τη στρατιωτική βιομηχανία της χώρας.

Οι αρμοδιότητες της «KAYO» περιλαμβάνουν τη στήριξη και ενίσχυση του τομέα παραγωγής και εμπορίας όπλων, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, καθώς και άλλων δομών ασφάλειας. Η εταιρεία θα αναλάβει την παραγωγή και προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τις επιχειρήσεις ασφαλείας, ενώ θα επενδύει σε τεχνολογικές καινοτομίες για τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών. Παράλληλα, θα συνεργάζεται με εθνικούς και διεθνείς φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς, για την ανάπτυξη του αντικειμένου της δραστηριότητάς της. Επίσης, θα χρηματοδοτεί έργα στον τομέα της άμυνας και της εθνικής ασφάλειας, ή θα συνάπτει συνεργασίες με άλλες εταιρείες για την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Η δημιουργία της «KAYO» αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υφιστάμενων βιομηχανικών δυνατοτήτων της χώρας, ενώ παράλληλα θα ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στις διαδικασίες παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: