Ghost: Η νέα εφαρμογή στο στόχαστρο των αρχών για την αλβανική μαφία

20/09/24, 12:13
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Νέες αποκαλύψεις έγιναν σχετικά με την εξάρθρωση της κρυπτογραφημένης εφαρμογής «Ghost», που χρησιμοποιούνταν από εγκληματικές ομάδες, οδηγώντας στη σύλληψη δεκάδων ατόμων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 36χρονος από τη Βικτώρια, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν με την αλβανική μαφία για τη διακίνηση κάνναβης αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η εφαρμογή «Ghost» χρησιμοποιήθηκε για τον συντονισμό μυστικών επικοινωνιών μεταξύ μελών αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Μια ακόμη σύλληψη στην Ιταλία αποκάλυψε τη σύνδεση της εφαρμογής με την Αλβανία. Σύμφωνα με τον αστυνομικό Λεονάρντο Λάντο, το άτομο αυτό, που καταζητείται από το 2023, φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην ιταλική μαφία Sacra Corona Unita και διασυνδέσεις με την Αλβανία. Ο Λάντο τόνισε τη στρατηγική γεωγραφική θέση της Αλβανίας και τη σημασία της για την έρευνα, ελπίζοντας για ενίσχυση της συνεργασίας των αρχών.

Ο 32χρονος Jay Je Yoon Jung, ο φερόμενος ως διαχειριστής της εφαρμογής «Ghost», εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Σίδνεϊ, κατηγορούμενος για υποστήριξη εγκληματικής οργάνωσης και αποκόμιση κερδών από εγκλήματα. Δήλωσε αθώος και παραμένει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης το Νοέμβριο.

Η αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε 38 υπόπτους, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν στον Καναδά, τη Σουηδία, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Οι εγκληματικές ομάδες αγόραζαν εξειδικευμένα smartphone για 2.350 δολάρια Αυστραλίας, τα οποία περιλάμβαναν εξάμηνη συνδρομή στην εφαρμογή και τεχνική υποστήριξη. Χάρη σε αυτήν την επιχείρηση, έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις, ενώ έρευνες διεξάγονται και στην Αλβανία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: