Τουρκία: Ένας Κοσοβάρος ανάμεσα στους 37 καταδικασθέντες για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ

21/09/24, 19:01
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε 37 άτομα σε συνολική ποινή φυλάκισης περίπου 250 ετών, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία υπέρ της ισραηλινής Μοσάντ, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο The National.

Η Τουρκία έχει αυξήσει τις ενέργειες κατά των Ισραηλινών κατασκόπων, ιδιαίτερα με αφορμή την ένταση λόγω του πολέμου στη Γάζα. Μεταξύ των καταδικασθέντων, οι Ahmet Koray Ozgurun και Alperen Erkut καταδικάστηκαν σε οκτώ χρόνια φυλάκισης ο καθένας για συμμετοχή σε κατασκοπευτική δραστηριότητα. Έχουν δικαίωμα έφεσης και ο χρόνος που έχουν ήδη περάσει στη φυλακή θα μετρήσει στις ποινές τους.

Οι υπόλοιποι 35 καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης πέντε έως έξι ετών για τις ίδιες κατηγορίες. Αν και οι τουρκικές αρχές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι κατάσκοποι, σημείωσαν ότι οι ποινές βασίστηκαν στη σοβαρότητα των πράξεών τους.

Ο δικηγόρος των καταδικασθέντων υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία εναντίον τους, ενώ περίπου 20 άτομα αθωώθηκαν. Πριν από λίγες εβδομάδες, συνελήφθη επίσης ο Κοσοβάρος Liridon Rexhepi, κατηγορούμενος για χρηματοδότηση της Μοσάντ στην Τουρκία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: