Ιταλία: 12 συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών μέσω αλιευτικών σκαφών από την Αλβανία

23/09/24, 20:26
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

​Σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Ερευνών Αντιμαφίας του Μπάρι, συνελήφθησαν 12 από τα 27 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση που διακινεί κοκαΐνη. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η κοκαΐνη που κατασχέθηκε ήταν υψηλής καθαρότητας και είχε μεταφερθεί στην Ιταλία μέσω αλιευτικών σκαφών από την Αλβανία.

Η επιχείρηση ανέδειξε τη στενή συνεργασία μεταξύ της τοπικής μαφίας και διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διεθνή συνεργασία στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Από τους 12 συλληφθέντες, 11 οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ένας τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση και διανομή κοκαΐνης, κυρίως στην περιοχή της Φότζια και των γύρω επαρχιών.

Ωστόσο, 15 άτομα που επίσης κατηγορούνται δεν συνελήφθησαν λόγω καθυστερήσεων στις ανακρίσεις. Οι δικαστικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους, κάτι που δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενη καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων ή διαφυγή των υπόπτων, καθώς γνωρίζουν ήδη λεπτομέρειες για την έρευνα.

Οι εισαγγελείς εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των στοιχείων, τονίζοντας την ανάγκη για πιο αποτελεσματικές μεθόδους σύλληψης σε τέτοιες υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: