Κοσοβάροι στρατιώτες μέρος της άσκησης πεδίου «Dimali 24» στην Αλβανία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

27/09/24, 13:29
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Οι στρατιώτες των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου έλαβαν μέρος στην άσκηση «Dimali 24» που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία. Η άσκηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Πρώτο Τάγμα του Νότιου Συντάγματος Πεζικού του Αλβανικού Στρατού (FARSH). Στόχος της ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των στρατιωτικών δυνάμεων σε πολυεθνικό και σύνθετο περιβάλλον. 

Η στρατιωτική άσκηση «Dimali 24» επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητας των συμμετεχουσών δομών να συνεργάζονται αποτελεσματικά υπό κοινή διοίκηση, ανταλλάσσοντας ταυτόχρονα εμπειρίες και τεχνογνωσία. Η συμμετοχή των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου στην άσκηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

Η πολυεθνική αυτή άσκηση είχε στόχο όχι μόνο την αύξηση της διαλειτουργικότητας, αλλά και την προετοιμασία των δυνάμεων για τη διαχείριση σύνθετων καταστάσεων σε συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων. Η «Dimali 24» συμβάλλει στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών, ενισχύοντας την αμοιβαία κατανόηση και την επιχειρησιακή συνεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: