Αλβανία: Κατάσχεση περιουσίας 750.000 ευρώ από δημόσια υπάλληλο

01/10/24, 10:47
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Η Αστυνομία των Τιράνων ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εκτελεστεί η απόφαση για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ιρμα Χασάνι, η οποία εργαζόταν στη Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Οι δεσμευμένες περιουσίες ανέρχονται σε αξία 750.000 ευρώ. Υπάρχουν υποψίες ότι τα περιουσιακά στοιχεία προέρχονται από την εγκληματική δραστηριότητα του αδελφού της, Ολτιόν Χασάνι, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά τον χαμηλό μηνιαίο μισθό της, που ήταν 61.000 λεκ, η Ιρμα Χασάνι φέρεται να διαχειριζόταν μεγάλα χρηματικά ποσά, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των αρχών. Μετά από έρευνες, οι αρχές αποφάσισαν να δεσμεύσουν την περιουσία της.

Η επιχείρηση με την ονομασία "Immediate" ολοκληρώθηκε με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 750.000 ευρώ, που πιστεύεται ότι προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες ενός 37χρονου.

Η αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο μιας ποινικής διαδικασίας του 2024, οργανώθηκε σε συνεργασία με την Εισαγγελία των Τιράνων για την ανίχνευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με εγκληματική δραστηριότητα.

Η επιχείρηση "Immediate" είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση 6 διαμερισμάτων και 6 οχημάτων που ανήκουν στους O.H., 37 ετών, και I.H., 41 ετών. Η έρευνα υποδεικνύει ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία προήλθαν από εγκληματικές ενέργειες του O.H., ο οποίος καταδικάστηκε το 2020 για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: