Ιταλία: 200 κιλά ναρκωτικών κατασχέθηκαν από αλβανική οργάνωση

01/10/24, 11:03
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει κατασχεθεί άλλη μια μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στη χώρα τους, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για τη δράση αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων στην Ιταλία.

«Αυξάνονται οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών», αναφέρει ο τίτλος του άρθρου, καθώς γίνεται λόγος για σημαντική ποσότητα κοκαΐνης. Η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε 200 κιλά κοκαΐνης που ανήκαν σε δύο Αλβανούς, ηλικίας 37 και 44 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη φυλακή της Μόντζα. Οι αρχές παρακολουθούσαν τους υπόπτους, οι οποίοι διατηρούσαν επαφές με έναν άλλον Αλβανό, επίσης συλληφθέντα, που σχετιζόταν με τη μεταφορά 60 κιλών κοκαΐνης στο Μιλάνο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις κατοικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν χρήματα και υλικά που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Λίγες εβδομάδες πριν, οι ιταλικές αρχές είχαν κατασχέσει άλλες 93 κιλά κοκαΐνης που διακινούνταν από Αλβανούς, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν και 5 κιλά ακόμη. Από τις έρευνες προκύπτει ότι τα ναρκωτικά διακινούνταν από οργανωμένες αλβανικές εγκληματικές ομάδες. Στα δύο αυτά περιστατικά συνελήφθησαν 5 Αλβανοί και ένας Ιταλός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: