Δυρράχιο: Η ολική ανάπλαση της παραλιακής από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης

02/10/24, 22:26
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Η πόλη του Δυρραχίου είναι η επόμενη που θα επωφεληθεί από ένα έργο ανακατασκευής της οδού "Adria" και ενός τμήματος της παραλιακής "Taulantia". Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα υποδομών που στηρίζει την ανάπτυξη του τουρισμού και έχει ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).

Η διαδικασία του διαγωνισμού για το έργο περιγράφεται ως "Αναβάθμιση της αστικής υποδομής στην είσοδο του Δυρραχίου και την παραλιακή Taulantia", και χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, προβλέπεται η ανακατασκευή της οδού "Adria", μιας από τις βασικές αρτηρίες με βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο. Η περιοχή του έργου ξεκινά από τη γέφυρα "Ura e Dajlanit" και καταλήγει στη διασταύρωση με την οδό Εγνατία, ακολουθώντας παράλληλα τη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στον σιδηροδρομικό σταθμό του Δυρραχίου.

Το δεύτερο μέρος αφορά την ανακαίνιση ενός τμήματος της παραλιακής "Taulantia", μιας από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του Δυρραχίου, με υπέροχη θέα στη θάλασσα και κεντρική τοποθεσία.

Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που περιλαμβάνει επίσης άλλες περιοχές της Αλβανίας με τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μπεράτι και η Βελίπογια. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνολική επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνδυασμό με επιπλέον δάνειο από την EBRD προς την αλβανική κυβέρνηση.

Η υλοποίηση του έργου έχει ανατεθεί στον Αλβανικό Αναπτυξιακό Ταμείο, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: