Οι πλημμύρες γονατίζουν πόλεις της Αλβανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

05/10/24, 12:05
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

​Τις τελευταίες 24 ώρες, η Αλβανία έχει πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες στη δυτική πεδιάδα και διακοπές ρεύματος σε άλλες περιοχές της χώρας. Παρόλο που οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για τον επερχόμενο δυνατό καιρό, φαίνεται πως οι αρχές δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, αφήνοντας τους πολίτες αβοήθητους.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίστηκαν στα Τίρανα και στον Αυλώνα, όπου οι κύριοι δρόμοι πλημμύρισαν, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Στον Αυλώνα, αρκετά καταστήματα υπέστησαν ζημιές, ενώ το νερό εισχώρησε σε ορισμένα σπίτια. Οι δρόμοι "Hasan Kushta", "Gjergj Araniti" και τμήματα του κεντρικού δρόμου "Ismail Qemali" ήταν αδιάβατοι.

Η δημοτική αρχή Αυλώνα ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, καθώς οι πλημμύρες δυσκολεύουν την κίνηση των οχημάτων.

Στα Τίρανα, ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, ενώ πλημμύρες καταγράφηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως το Δυρράχιο και το Πόγραδετς. Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε ορεινές περιοχές στα βόρεια και νοτιοανατολικά της χώρας.

Επιπλέον, σοκ προκάλεσε βίντεο όπου γυναίκα παρασύρεται από τα ορμητικά νερά και ζητά απελπισμένα για βοήθεια.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

Përmbytje në Vlorë, shihet një grua në ujë kërkon ndihmë .

Posted by TV Apollon on Friday, October 4, 2024
View this post on Instagram

A post shared by A2 CNN (@a2cnn)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: