Πανεθνική διαμαρτυρία στην Αλβανία - Μολότοφ και δακρυγόνα μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο (ΒΙΝΤΕΟ)

07/10/24, 20:41
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας διοργάνωσε σήμερα πανεθνική διαμαρτυρία, την οποία χαρακτηρίζει ως την αρχή μιας σειράς διαδηλώσεων μέχρι να επιτευχθούν τρεις βασικοί στόχοι: ελεύθερες εκλογές, σχηματισμός τεχνικής κυβέρνησης και απελευθέρωση του Σαλί Μπερίσα από τη φυλακή.

Η συγκέντρωση βουλευτών και ηγετών της αντιπολίτευσης προκάλεσε τις πρώτες εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το κτίριο της πρωθυπουργίας. Αρχικά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούσαν την περιοχή.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κροτίδες και μολότοφ προς το κτίριο της πρωθυπουργίας, ενώ η αστυνομία αντέδρασε χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Μετά από αυτά τα επεισόδια, η διαμαρτυρία μεταφέρθηκε σε άλλα σημεία, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια στάση λεωφορείου και σε κάδους απορριμμάτων.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ στο κτίριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με τις φλόγες να καλύπτουν την είσοδο, ενώ ακούγονταν συνθήματα όπως «Ράμα φύγε!». Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα, διαλύοντας τους διαδηλωτές και αναγκάζοντάς τους να απομακρυνθούν από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: