Τίρανα: Δύο πολυόροφα κτίρια προστίθενται στην περιοχή της Τεχνητής Λίμνης

08/10/24, 18:40
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, το Εθνικό Συμβούλιο Εδαφών στην Αλβανία, ενέκρινε την άδεια ανάπτυξης για έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων στην οδό Kristo Luarasi, στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν το Πανεπιστήμιο Barleti. Η κατασκευαστική εταιρεία πίσω από το έργο είναι η Green Living, η οποία ανήκει κατά 50% στη Natasha Xai και στον Alban Efthimi.

Ο Alban Efthimi, συχνά κατηγορούμενος από την αντιπολίτευση ως στενός φίλος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ξεκίνησε την επιχειρηματική του σταδιοδρομία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Attelier 4, το οποίο έχει επωφεληθεί σημαντικά από δημόσιες συμβάσεις σε μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα στα Τίρανα.

Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Efthimi έχει επεκταθεί στον τομέα των κατασκευών, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην πρωτεύουσα. Οι εταιρείες του έχουν ολοκληρώσει ή βρίσκονται σε διαδικασία ανέγερσης πολλών ουρανοξυστών και κτιρίων σε δημοφιλείς περιοχές, όπως το Blloku και κοντά στο Φράγμα της Τεχνητής Λίμνης.

Η νέα αυτή πολυκατοικία, που θα ανεγερθεί στην αρχή του φράγματος της Τεχνητής Λίμνης, αναμένεται να είναι εντυπωσιακή. Παρά το γεγονός ότι η αρχική άδεια ανάπτυξης ανέφερε μόνο έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων, σε δημοσιευμένες εικόνες φαίνονται δύο κτίρια, το ένα 40 και το άλλο 60 ορόφων, τα οποία συνδέονται με μία γέφυρα που οδηγεί απευθείας στον περίπατο της Λίμνης.

Αν και δεν είναι γνωστό εάν το έργο έχει τροποποιηθεί, είναι σαφές ότι ο Alban Efthimi είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στα Τίρανα, ελέγχοντας άμεσα ή έμμεσα ένα εκτεταμένο δίκτυο κατασκευαστικών εταιρειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: