Το 76% των ταξιδιών Αλβανών πολιτών για τουριστικούς σκοπούς - Μόνο το 10% για επαγγελματικούς

12/10/24, 17:46
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των κατοίκων των Βαλκανίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Barometer των Βαλκανίων 2024, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στην περιοχή επιλέγει τα ταξίδια αναψυχής.

Συγκεκριμένα, το 72% των κατοίκων των Βαλκανίων ταξιδεύει για τουριστικούς λόγους, με το Κόσοβο να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό με 92%. Ακολουθεί η Αλβανία με 76%, ενώ χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (69%) και το Μαυροβούνιο (38%).

Αντίθετα, τα επαγγελματικά ταξίδια είναι λιγότερο δημοφιλή. Το Μαυροβούνιο ξεχωρίζει με το υψηλότερο ποσοστό επαγγελματικών ταξιδιών (27%), ενώ η Αλβανία και το Κόσοβο καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά (και οι δύο 10%).

Όσον αφορά τα ταξίδια για λόγους υγείας, η Αλβανία κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις, μαζί με τη Σερβία και τα Σκόπια. Αντίθετα, το Κόσοβο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά ταξιδιών για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, τα ταξίδια για σπουδές είναι λιγότερο συχνά σε σύγκριση με τους άλλους τύπους ταξιδιών. Η Αλβανία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό (1%), ενώ το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη παρουσιάζουν ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: