Ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την ακύρωση τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας;

Ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από την ακύρωση τίτλων ιδιοκτησίας στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας;

Τα ίδια συμφέροντα εμπλέκονται και στην υπόθεση με τα νέα τουριστικά θέρετρα στην περιοχή μας

Πριν λίγες ημέρες συνελήφθη (για πολλοστή φορά) ένα διαβόητος εγκληματίας της Αλβανίας ο όποιος είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με πλούσια δράση τα τελευταία 20 χρόνια στην Αλβανία που συμπεριλαμβάνει δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών, διακίνηση ναρκωτικών, καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικά, κα.

Όπως προκύπτει από στοιχεία σε τίτλο ιδιοκτησίας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα HashtagAlbania, ο συλληφθέντας είναι συνιδιοκτήτης σε ακίνητο αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ στο Δυρράχιο μαζί με τον διαχειριστή της κατασκευαστικής εταιρίας EUROCOL Shpk.

Η εταιρεία EUROCOL Shpk έχει αδειοδοτηθεί για την κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου στο χωριό Δρυμάδες στην Χιμάρα.

H άδεια κατασκευής έχει δοθεί στην εταιρεία EUROCOL Shk για την κατασκευή του τουριστικού θέρετρου "Shkembinjt e Bardhe" με έκταση 19.100τμ στο χωριό Δρυμάδες με αριθμό απόφασης 7, ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014 από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας και φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Το κτήμα με έκταση 19.100τμ πάνω στο οποίο έχει εγκριθεί η κατασκευή του τουριστικού θέρετρου , ανήκει σε δύο ελληνικές οικογένειες από το χωριό Δρυμάδες, οι οποίες είχαν μπλοκάρει τις εργασίες με δικαστική απόφαση καθώς διαθέτουν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας για το κτήμα αυτό.

Τα ονόματα των δύο οικογενειών βρίσκονται στην διαβόητη λίστα με τις 123 οικογένειες από Δρυμάδες που οι Αλβανικές αρχές τους ακυρώνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο εγκληματίας που συνελήφθη, έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για πολλά και διάφορα εγκλήματα αλλά οι ποινές φυλάκισης ποτέ δεν ξεπερνούσαν τους 12 μήνες σε κάθε περίπτωση. Για το λόγω αυτό η Αλβανική αντιπολίτευση είχε δηλώσει ότι ο κακοποιός «έχει πολιτική προστασία από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και συνεργάζεται στενά με τον υπουργό εσωτερικών και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας».

Η ιστοσελίδα Lapsi.al βάζει το κερασάκι στην τούρτα αποκαλύπτοντας πως η κατασκευαστική εταιρεία EUROCOL Shpk έχει κατασκευάσει την νέα κατοικία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην οποία μετακόμισε πρόσφατα.

Διαβάστε τα άρθρα αλβανιών ιστοσελίδων σχετικά με το θέμα:
Hashtagalbania
Laspsi

Και εδώ η σελίδα της Eurocol για το project στις Δρυμάδες

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου