Χιμάρα: Κατεδαφίζουν κτίρια και καταστρέφουν ανθρώπους

Χιμάρα: Κατεδαφίζουν κτίρια και καταστρέφουν ανθρώπους

Πριν από λίγες ημέρες κατεδαφίστηκε στο Πύλιουρι της Χιμάρας το κτήριο που φιλοξενούσε το παντοπωλείο του χωριού. Στον Τύπο είδαμε φωτογραφίες από τους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι παρακαλούσαν να μην τους χαλάσουν τη μοναδική πηγή ζωής, ενώ ο δυστυχής ιδιοκτήτης του κτηρίου, ο μόνος κάτω των 65 ετών και πατέρας των δύο μοναδικών ανήλικων παιδιών του χωριού, περιφερόταν τριγύρω αμήχανα. Οι ηλικιωμένοι του Πύλιουρι προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατεδάφιση αλλά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με αυτό το θηρίο, το κράτος. Η εύκολη κίνηση είναι να κατέβουν στην πόλη της Χιμάρας, ενώ ο κατεστραμμένος οικονομικά ιδιοκτήτης του παντοπωλείου σίγουρα θα κόψει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την Αθήνα γι' αυτόν και την οικογένειά του.

Το παντοπωλείο στο Πύλιουρι γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί μια καινούργια πλατεία, αλλά για ποιόν;

Αντίστοιχο σκηνικό και στο χωριό Δρυμάδες όπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και συνεργεία με εκρηκτικά για να ανατινάξουν τα καινούργια σπίτια του χωριού καθώς δεν συνάδουν με τα νέα κριτήρια που επέβαλλε η αλβανική Κυβέρνηση ύστερα από την ανακήρυξη του χωριού ως Ιστορικό Κέντρο.

Επόμενα στη σειρά είναι το χωριό Βουνό και το παλιό χωριό της Χιμάρας, ενώ κανείς δεν ξέρει μπροστά σε ποιου την πόρτα θα σταματήσουν την επόμενη μέρα οι μπουλντόζες. Και δεν είναι μόνο οι μπουλντόζες της Αστυνομίας αλλά και ο στρατός ανατινάζει σπίτια κι επιχειρήσεις σαν αντίλαλο στις καθημερινές εκρήξεις δυναμίτη που τοποθετούν εγκληματικές οργανώσεις ανά την Αλβανία.

Συνέχεια ακούμε τις φράσεις: "θα τη φτιάξουμε τη Χιμάρα" και "θα επαναφέρουμε τη Χιμάρα στην αυθεντικότητα". Κανείς, όμως, δεν μας λέει αν μας θέλουν σε αυτή τη Χιμάρα...

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου