Το ΚΕΑΔ καταδικάζει την ιδιοκτησιακή γενοκτονία στην Χιμάρα

Το ΚΕΑΔ καταδικάζει την ιδιοκτησιακή γενοκτονία στην Χιμάρα

Το ΚΕΑΔ μέσω δελτίου τύπου καταδικάζει τα τελευταία γεγονότα που αφορούν το περιουσιακό στην περιοχή της Χιμάρας.

Με αφορμή από τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν την Μεγάλη εβδομάδα στα χωριά Δρυμάδες και Βουνό της Χιμάρας όπου συνεργεία της πολεοδομίας, της αστυνομίας και του στρατού προκαλούν κλίμα τρόμου και εκφοβισμού στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η δήλωση του κόμματος που εκπροσωπεί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, «τα χωριά Δρυμάδες και Βουνό βρίσκονται "υπό την κατοχή" των σκαπτικών μηχανημάτων της κρατικής πολεοδομικής αστυνομίας και απειλούν της οικογένειες καλλιεργώντας συλλογικό πανικό».

Το κόμμα που έχει πρόεδρο τον βουλευτή που εξελέγη στην περιοχή της Χιμάρας και Αγίων Σάραντα κ. Ευάγγελος Ντούλες, κατηγορεί το δίδυμο Ράμα - Κοκδήμα ως εμπνευστές του σχεδίου που αποσκοπεί στην αποξένωση της περιουσίας των Χιμαριωτών, των κοινοτήτων και της εκκλησίας.

Το ΚΕΑΔ καλεί τον πρωθυπουργό Ράμα να σταματήσει αμέσως τις ενέργειες αυτές οι οποίες αγγίζουν τα όρια της ιδιοκτησιακής γενοκτονίας και ζητά από την διεθνή κοινότητα να στρέψει την προσοχή στην Χιμάρα και στον τρόπο με το οποίο συμπεριφέρεται σε αυτήν η κυβέρνηση της Αλβανίας, μιας χώρας που επιδιώκει την ένταξή της στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου του ΚΕΑΔ

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου