Η Ελληνική Μειονότητα «υποδέχεται» τον Εντι Ράμα στο Αλύκο

Η Ελληνική Μειονότητα «υποδέχεται» τον Εντι Ράμα στο Αλύκο

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται το ηρωικό Αλύκο της Βορείου Ηπείρου, απ’ τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε, πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα θα επισκεφτεί το χωριό την Κυριακή 23 Απριλίου.

Μια έκπληξη όμως περιμένει τον Αλβανό Πρωθυπουργό, καθώς οι Ελληνες της περιοχής του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή με συνθήματα.

Οι λέξεις «Ελλάς» και «Κάτω η δικτατορία του σουλτάνου Έντι Ράμα» κοσμούν τους τοίχους γύρω απ’ την «Πλατεία Κύπρου» του Αλύκου, που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Η επίσκεψη, αποτελεί μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας, και σκοπό έχει να μοιράσει ο ίδιος ο Ράμα τίτλους ιδιοκτησίας και πιστοποιητικά νομιμοποίησης σε Έλληνες κατοίκους της περιοχής.

Ο Εντι Ράμα, που θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ανθέλληνας Πρωθυπουργός της χώρας τα τελευταία 25 χρόνια, βλέποντας πως χάνει διαρκώς συμμάχους εντός και εκτός των συνόρων προσπαθεί μ’ αυτό τον τρόπο να περάσει μήνυμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και της Αλβανίας(!).

H φωτογραφα είναι ενδεικτικές της «ειρηνικής» υποδοχής που θα του επιφυλάσσουν από εδώ και στο εξής οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

chaonia.com


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου