Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα και εξ αφορμής της σύλληψης των δυο στρατιωτικών στην συνοριακή γραμμή με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου, διαπίστωσαν ότι ένα σημαντικός αριθμός αλβανών που απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα υπηρετεί στις παραμεθόριες περιοχές στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα κατά τα δημοσιεύματα που φιλοξενούν δηλώσεις από φαντάρους αλβανικής καταγωγής στον Έβρο, δηλώνουν ότι:

Μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει με συμπατριώτες μας τα προηγούμενα χρόνια σε στρατόπεδα της Ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι εμφανίζονταν σε φωτογραφίες σχηματίζοντας τον σήμα της Μεγάλης Αλβανίας, υπήρξε εσωτερική διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου ότι όσοι οπλίτες αλβανικής καταγωγής κατατάσσονται στον ελληνικό στρατό θα πέρνουν μετάθεση κατευθείαν στις παραμεθόριες περιοχές με την Τουρκία. Από τους αξιωματικούς έχουμε πολύ καλή αντιμετώπιση εδώ, αλλά το 95% των Αλβανών που κάνουν τη στρατιωτική θητεία τους στην Ελλάδα υπηρετούν στα σύνορα με την Τουρκία»

Σίγουρα αυτή η απόφαση του υπουργού μπορεί να είναι σωστή αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι κάποια στιγμή ελογχευει και ο κίνδυνος ενός στημένου σκηνικού με την Τουρκία με κάποιους από τους οπλίτες αλβανικής καταγωγής που πρόκειται να καταταγούν στο ελληνικό στρατό.

Άλλωστε μα μην ξεχνιόμαστε ο δάκτυλος του Ερντογάν έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην Αλβανία και κινεί τα νήματα σε πολλά σημεία της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Μήπως πρέπει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να χαράξει νέα πολιτική στην κατάταξη των οπλιτών αυτών σκεπτόμενος το σχέδιο ενός στημένου επεισοδίου και φέρει την χώρα μας στην δύσκολη θέση;