Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Αλβανία μετά τις έντονες βροχοπτώσεις (βίντεο)

 Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Αλβανία μετά τις έντονες βροχοπτώσεις (βίντεο)  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από νερά ενώ παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές και διακοπές ρεύματος.

Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών παρατηρούνται στην Αλβανία και ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας. Πέρα από τους δρόμους στις πόλεις, τα ποτάμια φούσκωσαν και οι πολίτες άρχισαν να φτιάχνουν πρόχειρα αναχώματα, καθώς ήδη πολλές αγροτικές εκτάσεις πλημμυρισαν.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν καλυφθεί από τα νερά περίπου 6.900 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και βοσκοτόπων στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, παρατηρήθηκε σε αρκετές περιοχές και έντονη χαλαζόπτωση ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε δρόμους του επαρχιακού, ακόμα και του εθνικού οδικού δικτύου, ιδίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια στον βορρά, αναγκάστηκαν να απελευθερώσουν περισσευόμενα ύδατα, ενώ διακοπές ρεύματος παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές. Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχές δεν θα σταματήσουν άμεσα.

πηγη:euronews

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου