Δρόπολη: Συστάθηκε Πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα και βασικές υποδομές

 Δρόπολη: Συστάθηκε Πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα και βασικές υποδομές

Στην Αλβανία του Έντι Ράμα συνεχίζουν να συμβαίνουν παράλογα πράγματα και μάλιστα εξωφρενικά.

Σύμφωνα με νομοθεσία που ψηφίστηκε αναγκάζει τους Δήμους να ιδρύσουν πυροσβεστικούς σταθμούς. Έτσι και σε ένα από τους μειονοτικούς Δήμους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και συγκεκριμένα στο Δήμο Δρόπολης (όπως ανακοινώθηκε) συστάθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και η οποία μάλιστα επανδρώθηκε με νέους ανθρώπους από την περιοχή της Δρόπολης.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οι νέοι δεν έχουν περάσει την απαραίτητη εκπαίδευση που απαιτείται και το βασικό είναι ότι δεν υπάρχουν οι ειδικές αντιπυρικές στολές καθώς επίσης το αλβανικό κράτος δεν έχει φροντίσει στην αγορά πυροσβεστικού μηχανήματος για τον Δήμο Δρόπολης. Όλες αυτές οι επισημάνσεις είναι σημαντικές γιατί σίγουρα στο μέλλον θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές αν δεν διδαχτούν και δεν τηρηθούν οι βασικοί κανόνες εκπαίδευσης. Έτσι γεννιέται και το ερώτημα υπάρχει νόημα να δημιουργηθεί πρώτα η πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς πρώτα το αλβανικό κράτος να έχει δώσει τις βασικές υποδομές;

Ανακοίνωση του Δήμου Δρόπολης

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειος Τόλιος στο Δήμο Δρόπολης με ευκαιρία τη σύσταση του Πυροσβεστικού Σώματος στα Βρυσερά.

Θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν οι νέοι που απαρτίζουν το σώμα καθώς και ο Διευθυντής τους κ. Άλκης Κώστας όπως και ο Δήμαρχος Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας , ο Αντιδήμαρχος κ.Μιχάλης Μάνος , και οι Διαχειριστές Άνω και Κάτω Δρόπολης κ. Νίκος Παπαηλίας και Λευτέρης Νάστος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στην πρόληψη και την καταστολή του φαινομένου των πυρκαγιών που προβληματίζει γενικά τον Δήμο μας όπως και τους όμορους Δήμους της Ελλάδας . Πρέπει να λειτουργήσει είπε , ο αυτόματος μηχανισμός που ξεκινάει από εμάς πηγαίνει Τίρανα , Βρυξέλες , Αθήνα και μετά Ιωάννινα . Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος λόγω και της άμεσης συμπαράστασης και προσωπικής συμμετοχής στις περσινές πυρκαγιές είναι και ειδικός γνώστης του θέματος .

Έδειξε ικανοποίηση με την συμμετοχή των δημοτών μας στο σβήσιμο των περσινών πυρκαγιών και αυτός ο θεσμός πρέπει να ενισχυθεί με την δημιουργία σώματος εθελοντών με αρχηγούς τους προέδρους των χωριών .

Επισκέφτηκε την κτηριακή εγκατάσταση και ενημερώθηκε για τις ελλείψεις όπως του πυροσβεστικού οχήματος και άλλων απαιτούμενων μέσων και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα μας στην Κυβέρνηση της Ελλάδος.

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έχει έναν καλό φίλο και συμπαραστάτη των προβλημάτων μας .

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου