Στα Τίρανα ο Κοτζιάς για την συνάντηση με τον Αλβανό ΥΠΕΞ

Στα Τίρανα ο Κοτζιάς για την συνάντηση με τον Αλβανό ΥΠΕΞ

Εν μέσω νέων ζητημάτων που θέτει η αλβανική πλευρά στο θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα, συναντώνται σήμερα, στα Τίρανα, οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.

Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντίτμιρ Μπουσάτι, έρχεται σε συνέχεια συνεργασίας τους το προηγούμενο διάστημα.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει σχετικά με την συνάντηση:
«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου, στα Τίρανα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, Ditmir Bushati. Οι συνομιλίες των δύο υπουργών θα εστιαστούν στην εξέταση των επόμενων βημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου για την επίλυση εκκρεμών διμερών ζητημάτων.»

Κι ενώ η συνεργασία των δυο ανδρών είχε καταλήξει σε μια κατ' αρχήν συμφωνία, οι ενστάσεις του Αλβανού Προέδρου, Ιλίρ Μέτα, πάγωσαν τις όποιες εξελίξεις, με αποτέλεσμα να παγώσει και το πιθανό ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αλβανία, που θα επικύρωνε την πρόοδο των δυο πλευρών.

Το βράδυ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει δείπνο εργασίας στη Βιέννη με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, λίγο πριν την αυριανή κρίσιμη συνάντηση των δυο ανδρών με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου