Δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού του Κοσόβου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αιτία στάθηκε η αποπομπή, από τον Ραμούς Χαραντινάι, του υπουργού Εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι και του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών Ντρίτον Γκάσι για το ρόλο τους στην απέλαση έξι Τούρκων υπηκόων χωρίς την άδειά του.

Μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών, ο Ερντογάν δήλωσε οτι ο Χαραντινάι θα πληρώσει γιατί ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας - η οποία από την πρώτη στιγμή «έχει αγκαλιάσει το Κοσοβο ως αδελφό».«Είμαι λυπημένος, τι με στενοχωρεί; Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου προχώρησε στην αποπομπή του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών και του υπουργού Εσωτερικών. Πρωθυπουργέ του Κοσόβου, υπό τις οδηγίες ποιανού πήρατε μια τέτοια απόφαση; Από πότε αρχίσατε να προστατεύετε εκείνους που προετοίμαζαν πραξικόπημα εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας;»

«Όφειλαν να με ενημερώσουν για την επιχείρηση αυτή. Δεν το έκαναν. Δεν με εμπιστεύτηκαν αρκετά. Συνεπώς ούτε εγώ τους εμπιστεύομαι πλέον.Η επιχείρηση είναι απαράδεκτη και αντιβαίνει στις αξίες και στις αρχές μας ως κράτος» δήλωσε ο Χαραντινάι και διέταξε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για την απέλαση των έξι Τούρκων τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί γκιουλενιστές.