Παραίτηση του κ. Λεωνίδα Παππά από την θέση του προέδρου της ΔΕΕΕΜ - «OMONOIA»

 Παραίτηση κ. Λεωνίδα Παππά από την θέση του προέδρου της "ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ"

Την παραίτηση του ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ του facebook o νυν πρόεδρος της "ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ", κ. Λεωνίδας Παππάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ενημερώνω συναγωνιστές, μέλη και φίλους της Ομόνοιας, πως οι πολλές προσωπικές προσπάθειες για την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας, με προτάσεις που έκρινα ότι θα συσπείρωνε τους συμπατριώτες μας, μετατρέποντας την ως το κοινό σπίτι όλων των βορειοηπειρωτών και κυρίως στο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ιστορίας, δεν βρήκαν την επιθυμητή ανταπόκριση.

Αποχωρώ από την προεδρεία, παραχωρώντας την ευθύνη της διοίκησης μέχρι τις επόμενες αρχαιρεσίες στον αντιπρόεδρο κ. Φρέντη Μπελέρη.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, την περηφάνεια για τους αγώνες που δώσαμε για την προάσπιση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Σε αυτή τη θητεία, η Ομόνοια ήταν παρούσα όσο ποτέ άλλοτε σε κάθε εξέλιξη που αφορούσε την κοινότητα μας, παρουσιάζοντας τις δικές της προτάσεις στις κυβερνήσεις της Αλβανίας, της Ελλάδος αλλά και στους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών. Προβάλαμε τις αξίες αυτού του τόπου διατρανώνοντας τη φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν είμαστε μια ξεχασμένη και αναλώσιμη μειονότητα,αλλά ένα σημαντικό κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Ευχαριστώ και συγχαίρω όσους ήταν μέτοχοι αυτού του αγώνα και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Αυτούς που κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα αλλά δεν ξεριζώθηκαν από την ιδιαίτερη πατρίδα καθώς και αυτούς που δέθηκαν στο κατάρτι του τόπου τους, παρακούοντας τις σειρήνες της φυγής.

Ζητώ συγγνώμη από όσους αδίκως πίκρανα και από όσους διέψευσα τις προσδοκίες τους.

Δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για τη συμπεριφορά κάποιων στελεχών που έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν την Ομόνοια ως το μαγαζάκι τους, δαιμονοποιώντας όποιον δεν το υπηρετεί υπολογίζοντας μόνο στα προσωπικά οφέλη. Εκφράζω επίσης την ανησυχία μου για το μέλλον της οργάνωσης αφού οι εγωισμοί και τα άλλα πάθη πνίγουν την κοινή λογική και την ουσιαστική αποστολή της οργάνωσης.

Με το ισχύον καταστατικό, ο πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα καμιάς απόφασης παρά να υλοποιεί τις αποφάσεις του Γ.Σ. Η αποχώρηση μου αυτή ας μην ερμηνευτεί ως δραπέτευση, είναι μία ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Ίσως έτσι διευκολυνθεί μία σοβαρή αναδιοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει κάθε βορειοηπειρώτης, χωρίς βιασύνες και δουλειές του ποδαριού.

Ας κλείσουμε ένα μάτι και ένα αυτί σε ότι μας χωρίζει. Είναι πιο πολλά και πιο ουσιαστικά αυτά που μας ενώνουν. Είναι αποδεδειγμένο στο ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας ότι εάν κλείσει κανείς το ένα του μάτι, θα πετύχει καλύτερα το στόχο του. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν κλείσει και τα δυο του μάτια θα πετύχει το κέντρο.

Θα συνεχίσουμε να τα λέμε στους αγώνες!

Λεωνίδας Παππάς
Άγιοι Σαράντα,
22 Απριλίου 2018


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου