Νέες αλλαγές στον νόμο απαλλοτρίωσης, στόχος τα φιλέτα της Χιμάρας

Νέες αλλαγές στον νόμο απαλλοτρίωσης, στόχος τα φιλέτα της Χιμάρας

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η επιτροπή Οικονομίας στην Αλβανική Βουλή, ενέκρινε με την έγκριση των βουλευτών του Σοσιαλιστικού κόμματος τις νέες αλλαγές στο νόμο "Περί απαλλοτρίωσης προς όφελος του δημοσίου", μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών και Τουρισμού της Αλβανίας.

Οι αλλαγές στο νόμο προβλέπουν την παρέμβαση του κράτους με την απαλλοτρίωση ιδιωτικής γης από το Δημόσιο για να παραχωρηθεί στην συνέχεια σε ιδιώτες επενδυτές. Αυτό αφορά τις περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν συμφωνεί να πουλήσει την γη του στον ιδιώτη επενδυτή και αποφασίστηκε στο νέο περιβόητο νόμο "Περί ανάπτυξης Τουρισμού". Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και Τουρισμού παραδέχτηκε ότι οι αλλαγές στο νόμο έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση του νέου νόμου για το Τουρισμό και αφορά την απαλλοτρίωση κτημάτων που θα δοθούν σε επενδυτές στον τομέα του τουρισμού.

Είναι φανερό ότι οι νομοθετικές αλλαγές στο νόμο για τις απαλλοτριώσεις είναι κομμένες και ραμμένες ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καταπατητών της Χιμάρας οι οποίοι για άλλη μια φορά βρίσκουν στήριξη στην Αλβανική κυβέρνηση για να αρπάξουν της περιουσίες των Χιμαριωτών.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και οι βουλευτές του LSI που ανήκει στο κυβερνητικό συνασπισμό τάχθηκαν ΚΑΤΆ των αλλαγών στο νόμο όπως αυτές παρουσιάστηκαν από το υπουργείο.

Βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος στήριξε τις νομοθετικές αλλαγές με το εξής επιχείρημα:

-«Η εικόνα της Αλβανίας στην Ευρώπη είναι κακή, ανάλογη με αυτή της Τσετσενίας, για το λόγο αυτό, τα κτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να δοθούν δωρεάν στους επενδυτές."

Τα σχόλιά μας:
- O βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον οποίο δεν θα τον σχολιάσουμε όσον αφορά την εθνική του υπερηφάνεια, δεν είχε παρουσιάσει καμία οικονομική μελέτη η οποία να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα και να προτείνει αυτό το δραστικό μέτρο.

- Ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος δεν μας εξήγησε ποιοι είναι οι επενδυτές που θα επενδύσουν στο τουρισμό σε μια χώρα σαν την Τσετσενίας, ούτε ποιοι θα είναι οι τουρίστες που θα έρθουν για διακοπές σε μια χώρα με εικόνα ανάλογη της Τσετσενίας.

- Συμφωνούμε με τον βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος όσον αφορά την σύγκριση της Αλβανίας με την Τσετσενία, καθώς μόνο σε μια χώρα ανάλογη της Τσεστενίας θα ψηφίζονταν αυτοί οι νόμοι.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου