Κύμα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά του Δελβίνου


Έντονη ανησυχία των κατοίκων, έκκληση για προστασία


Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στα χωριά του Δελβίνου και των Αγίων Σαράντα. Οι κάτοικοι των χωριών του Δελβίνου αισθάνονται απροστάτευτοι και ζουν μέσα σε ένα κλίμα καθημερινού φόβου. Οι ληστείες και οι διαρρήξεις έχουν αρχίσει καιρό πριν άλλα τον τελευταίο χρόνο έχουν τριπλασιαστεί.

Οι κλοπές σε σπίτια, ναούς, μοναστήρια, αλλά κυρίως στα σπίτια των συγχωριανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, είναι καθημερινές.

Στη Φοινίκη για τρίτη φόρα μέσα σε 5 μήνες έγινε διάρρηξη στο σχολείο της περιοχής. Το ίδιο έχει συμβεί και με τα καλώδια ηλεκτρικής τάσης , την εκκλησία , αλλά και δεκάδες άλλα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Συμφώνα με τον αντιδήμαρχο της κοινότητας τα σπίτια έχουν λεηλατηθεί ολοκληρωτικά.



Η αστυνομία έχει συλλάβει κάποιους υπόπτους αλλά δεκάδες υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες με αποτέλεσμα να εντείνουν την ανασφάλεια των κατοίκων, που φοβούνται μέσα στα ιδία τους τα σπίτια. Οι ηλικιωμένοι που μένουν μονάχοι περνάνε τη νύχτα ξύπνοι υπό τον φόβο επιδρομών στην περιούσια τους. Λίγους μήνες πριν μια άτυχη ηλικιωμένη γυναικά δολοφονήθηκε από ληστές στο σπίτι της για το ποσό τον 20.000 λεκ.

Με την συχνότητα που γίνονται οι διαρρήξεις οι κάτοικοι σκέφτονται ποιο μπορεί να είναι το επόμενο. Πολλοί έχουν εκφράσει την ιδέα συγκρότησης περιπολιών για την προστασία τους. Η κατάσταση είναι ίδια και στο Μεσοπόταμο , Λειβαδιά, Τζάρα και Δίβρη.

Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για προστασία από τις τοπικές αρχές και εκφράζουν την ανάγκη της πρόληψης τέτοιων εγκλημάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου