Κατέστρεψε κι εσύ την πολιτιστική κληρονομία της Χιμάρας, μπορείς


Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τα έργα στο Σπήλαιο της Χιμάρας συνεχίζονται. Ήδη έχουν μπει σίδερα και από μέρα σε μέρα θα πέσουν τα μπετά. Οι υπεύθυνοι του αίσχους αυτού είναι απλοί Χιμαραίοι πολίτες που σκαρφίστηκαν αυτή την ιδέα για να κονομήσουν δίχως να λογαριάζουν πολιτιστικό μας πλούτο και συγκεκριμένα το σπήλαιο. Δεν μπορούμε λοιπόν να κατηγορούμε μονάχα τους κρατικούς μηχανισμούς και αυτούς που "δίνουν" τέτοιου είδους άδειες.

Ξέρουμε πως λειτουργεί το αλβανικό κράτος, όταν θέλεις να υλοποιήσεις κάτι, θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις "λαδώνοντας" τα γρανάζια του συστήματος. Έτσι λοιπόν έπραξαν και αυτοί οι Χιμαραίοι που κάτι παρόμοιο είχαν επιχειρήσει και επί δημαρχίας Μπολάνου δίχως όμως να τους δοθούν περιθώρια να συνεχίσουν. Σήμερα ο διακοσμητικός μας δήμαρχος δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν τον υπολογίζει κανείς και οι άδειες δίνονται χωρίς καν να ενημερωθεί πόσο μάλλον να ερωτηθεί. Πάλι όμως δεν φέρει αυτός το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αλλά αυτοί που έβαλαν τώρα τις μπουλντόζες.


Σκέφτηκε κανείς την ανυπολόγιστη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν οι κραδασμοί των κομπρεσέρ και οι γερανοί στο εσωτερικό του σπηλαίου; Δεν νομίζω. Εμείς καταντήσαμε την Χιμάρα έτσι όπως είναι σήμερα, γεμάτη πολυόροφες πολυκατοικίες και μαγαζιά επάνω στην θάλασσα. Αυτό είναι λοιπόν το παράδειγμα που δίνουμε και στα ίδια μας τα παιδιά, να καταστρέψουν την Χιμάρα αρκεί να βγάλουν λεφτά. Άντε, εις ανώτερα και προσεχώς ταβέρνα στο Κάστρο.



Ευχαριστούμε τον Χ. Γ. για τις φωτογραφίες


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου