Πρεμετή: Λειτουργία στον προαύλιο χώρο, απτόητοι πιστοί και ιερείς


Πρεμετή: Λειτουργία στον προαύλιο χώρο, απτόητοι πιστοί και ιερείς
Απτόητοι οι ορθόδοξη χριστιανοί στην Πρεμετή συγκεντρώθηκαν σήμερα στον προαύλιο χώρο μπροστά στον σφραγισμένο πλέον Ναό της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου. Προσευχήθηκαν στο Θεό στην ύπαιθρο, υπό τα άγρια βλέμματα των ανδρών ασφαλείας που δεν φέρουν διακριτικά της Αστυνομίας ούτε της δημοτικής αστυνομίας και περιφρουρούν τον χώρο.

«Με πίστη στο Θεό, ο ελεήμων και Παντοδύναμος, θα ακούσει τις προσευχές μας. Σήμερα προσευχόμαστε στον Θεό να αλλάξει τα μυαλά εκείνων που αισχρά ενεργήσαν και φτάσαμε έως εδώ. Αυτό το μέρος είναι η ψυχή μας. Εδώ βρίσκονται τα οστά των αγίων μας, αυτό το μέρος ήταν εκκλησία, είναι και θα παραμείνει έτσι.»

Ο πατήρ Οικονόμου και οι ιερείς προσευχήθηκαν και προέτρεψαν τους πιστούς να μην χάσουν την πίστη τους γιατί η "ελπίδα πεθαίνει τελευταία".


Οι ορθόδοξη πιστοί θα συνεχίσουν να ακολουθούν την λειτουργία στο προαύλιο χώρο μέχρι το κτίριο της εκκλησίας να επιστραφεί και πάλη στους πιστούς.

«Είμαστε αποφασισμένοι και με τη βοήθεια του Θεού τα πράγματα θα αλλάξουν», είπε ο Πατήρ Οικονόμου. «Ο ναός αυτός στην Πρεμετή κτίστηκε το 1830 από τους πιστούς.

ΤΟ 1960 το απάνθρωπο πρόσωπο του κομουνισμού το μετέτρεψε σε "κέντρο πολιτισμού". Κατάφερε να ξανά λειτουργήσει το 1997 μέχρι της 17/8/2013, που η εκτελεστική εξουσία με πρόσχημα κάποιας δικαστικής απόφασης, άσκησε πολύμορφη βία σε βάρος των κληρικών και ορθοδόξων πιστών”, αποφάσισε πάλι να φέρει ήμερες σκότους εναντίων ορθοδόξων πιστών στην Πρεμετή.

Ανυψώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας και εκφράζουμε ταυτόχρονα την επιμονή μας ότι δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, με κάθε μέσο και τρόπο για το δικαίωμά μας στην ιδιοκτησία και στην ελεύθερη χρήση του Ναού της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου "» δηλώνει ο Πατήρ Οικονόμου.



[embed=gallery]{"file":"/topika-dromena/premeti-leitourgia","place":"user:69"}

Φωτογράφος: Telnis Skuqi

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου