Δικαστική έρευνα για εξαγορά ψήφων απ' το ΣΚ στις δημοτικές εκλογές της Κορυτσάς


Δικαστική έρευνα για εξαγορά ψήφων απ' το ΣΚ στις δημοτικές εκλογές της Κορυτσάς
Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από το βίντεο που παρουσίαζε στα αλβανικά ΜΜΕ η εκπομπή " Fiks Fare" που έδειχνε εξαγορά ψήφων στις τοπικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2013 στην Κορυτσά απ' το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και συνασπισμού της αριστεράς, Σωτήρης Φίλος .

« Το Δικαστικό Περιφερειακό Εισαγγελικό γραφείο στην Κορυτσά, ξεκινάει έρευνα και ποινικές διώξεις μετά από βίντεο που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 04/11/2013 στην εκπομπή Fiks Fare του Αλβανικού καναλιού Top Channel", όπου κάποιοι πολίτες έδιναν χρήματα ως αντάλλαγμα την ψήφο για την εκλογή του Δημάρχου Κορυτσάς» - αναφέρει το δελτίο τύπου του Γενικού Εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας, θα χρησιμοποιηθεί το βίντεο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, καθώς και διεξαγωγή ερευνών για όσους συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα. Σύμφωνα με το άρθρο 328 του Ποινικού Κώδικα , "προσφορά υλικών αγαθών ή χρηματική δωροδοκία ...με σκοπό την καθοδήγηση να ψηφίσουν να μην ψηφίσουν ή να μην συμμετέχουν, τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως και δύο χρόνια". Μετά τη δημοσίευση του ντοκουμέντου, το Δημοκρατικό Κόμμα απαίτησε την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Κορυτσά.


Το βίντεο ντοκουμέντο που έπαιξε η τηλεοπτική εκπομπή

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου