Επισκέψεις της ΣΦΕΒΑ στα μέρη της Β. Ηπείρου εν όψει Χριστουγέννων


Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται στην καθημερινή τους επιβίωση, μέσα σε κλίμα οικονομικής στενότητας, θλίψης, κατάθλιψης, δυστυχίας κι έλλειψης ελπίδας. Όλα αυτά έρχεται βέβαια να τα σκορπίσει το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, το οποίο παράλληλα μας θέτει όλους και προ των ευθυνών μας να δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη μας στους συναθρώπους μας.

Οι σύλλογοι της ΣΦΕΒΑ και του ΠΑΣΥΒΑ, ταγμένοι στην υπηρεσία του Βορειοηπειρωτικού και των Βορειοηπειρωτών που συνεχίζουν να κρατούν Θερμοπύλες, οργάνωσαν πολλαπλές αποστολές στα μέρη της Β. Ηπείρου εν όψει των Χριστουγέννων, ακριβώς ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις δυσκολίες που περνάνε οι αδερφοί μας.


Εν περιλήψει, από τις 6 ως τις 8 Δεκεμβρίου, βοηθήσαμε με ιατρικό υλικό ιατρείο στο Αργυρόκαστρο κι ενισχύσαμε τα φροντιστήρια Ελληνικής Γλώσσας στην περιοχή των Αγ. Σαράντα. Ένα από αυτά, στο χωριό Εξαμίλια, θύμα του αλβανικού εθνικισμού και εποικισμού με επήλυδες Αλβανούς από τη Βόρεια Αλβανία, επαναλειτούργησε μετά από 15 χρόνια. Στο φροντιστήριο αυτό δώσαμε χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία φρόντισαν να μας αποζημιώσουν με το παραπάνω οργανώνοντας μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα συγκινητική γιορτή γεμάτη Χριστό και Ελλάδα. Επίσης δώρα δόθηκαν και στο φροντιστήριο του χωριού Μπίστριτσα.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, με ένα γεμάτο πούλμαν από μέλη, φίλους και συνεργάτες, επισκεφθήκαμε το χωριό της Πολένας στην Κορυτσά, μεταφέροντας επίσης δώρα για τα παιδιά και βοήθεια για τους κατοίκους. Και πάλι αποζημιωθήκαμε με διπλή γιορτή των παιδιών του εκεί κατηχητικού και φροντιστηρίου. Στη συνέχεια προσκυνήσαμε στο λίκνο του βλαχόφωνου ελληνισμού , τη ξακουστή Μοσχόπολη, τον φάρο της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού τον 18ο αι. Για πολλοστή φορά επιβεβαιώσαμε ότι οι αδερφοί μας στη Β. Ήπειρο παραμένουν Έλληνες μέσα στις δυσκολίες τους και δίνουν και σε μας το παράδειγμα του αγώνα. Χρέος όλων μας είναι να μην τους ξεχνάμε.


ΣΦΕΒΑ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου