Σενάρια συνομωσίας για το νέο τουριστικό Κηπαρό

Σενάρια συνομωσίας για το νέο τουριστικό Κηπαρό

Ο πρώην δήμαρχος Κορυτσάς και νυν αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Νίκος Πελέσης, ανακοίνωσε σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης ορισμένων περιοχών, μια εκ των οποίων είναι και το χωριό της Χιμάρας, Κηπαρό.

Πριν λίγο καιρό ο Πελέσης επισκέφθηκε την Χιμάρα μιλώντας και εκεί για ένα πλάνο αναδιαμόρφωσης του τουριστικού κέντρου στα Σπήλια, μάλιστα για τον σκοπό αυτό είχε φτιάξει ειδική ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων. Το αποτέλεσμα; μερικές άσπρες γραμμές στην μέση του δρόμου, που για να λέμε και του στραβού το δίκιο είναι ολόισιες, και αφανισμός της τέντας με τα τραπεζοκαθίσματα απ' το πεζοδρόμιο, επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο:

Βλέποντας το βίντεο με το πως θα γίνει το Κηπαρό μου έρχονται δύο πράγματα στο μυαλό:

Πρώτον: Θυμάμαι ότι ένα παρόμοιο βίντεο είχε κυκλοφορήσει σχετικά με το χωριό Δρυμάδες όπου είδαμε όλοι τα αποτελέσματα, έφοδος του INUK με τις μπουλντόζες. Οπότε καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Δεύτερον: Αν σκεφτούμε πως η ανάπλαση στα Σπήλια μετουσιώθηκε σε άσπρες γραμμές κατά μήκος του δρόμου και απομάκρυνση τραπεζιών απ' τον πεζόδρομο ενώ για το έργο είχε ακουστεί πως θα δινόταν αρκετά μεγάλο κονδύλι, μήπως το έργο "πάγωσε";

Έτσι λοιπόν το "νέο τουριστικό Κηπαρό" ίσως φτιαχτεί με σκοπό να καταποντίσει τα Σπήλια και να γίνει το τουριστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Γιατί όμως να γίνει αυτό; Με το φτωχό μου το μυαλό ενισχύω το παραπάνω υποθετικό σενάριο έχοντας υπόψιν τον ρόλο του Κοκδήμα, ο οποίος αυτή την εποχή κάνει κουμάντο σ' όλη την ακτογραμμή και συμπτωματικά είναι απ' το Κηπαρό. Κυριολεκτικά υποβαθμίζει Δρυμάδες και Χιμάρα και βάζει τις υποδομές να φέρει κόσμο στο χωριό του και κοντά στο "νόμιμο" παραθαλάσσιο ξενοδοχείο του.

Αν κάποιος πιστεύει πως έχει ελπίδες και η δική του επιχείρηση στην περιοχή να ωφεληθεί απ' όλο αυτό, καλό είναι να προετοιμαστεί και για τα χειρότερα. Τα μαγαζιά που θα ανοίξουν τριγύρω σε ποιόν πιστεύετε θα ανήκουν; αν όχι στον ίδιο τον Κοκδήμα, σίγουρα σε κάποιον άλλον μεγαλοκαρχαρία φίλο του που θα επιδιώξει να θησαυρίσει.

Επειδή υπάρχουν και μερικά κτήρια τριγύρω που ίσως εμποδίσουν την "ανάπτυξη" της περιοχής, μπορεί να δούμε και εκεί τις μπουλντόζες του INUK που θα επιχειρήσουν να αοίξουν τον δρόμο στους άλλους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου