ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Ο Κοκδήμας ψεύδεται, οι Χιμαραίοι επιθυμούν μόνο ένωση με το Λούκοβο

ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Ο Κοκδήμας ψεύδεται, οι Χιμαραίοι επιθυμούν μόνο ένωση με το Λούκοβο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία της Διοικητικής Διαίρεσης στην Αλβανία, άμεσα αλλά και μέσω του τύπου. Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. – Ομόνοια, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως έχει τοποθετηθεί και πιο πριν σε θέμα αρχής, έχει στηρίξει την πραγματοποίηση με επιτυχία της διαδικασίας αυτής, η οποία συγχρόνως αποτελεί και υποχρέωση της Αλβανικής Κυβέρνησης προς τους Διεθνής Οργανισμούς.

Όσον αφορά εμάς, δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε με κλειστά μάτια ότι μας σερβίρεται από οποιουσδήποτε , οι οποίοι καπηλεύονται δικαιώματα και γνωρίσματα λήψης αποφάσεων για τις τύχες της Κοινότητας της Χιμάρας. Συγχρόνως προσπαθούν να σπιλώσουν και ενοχοποιήσουν στην κοινή γνώμη τους νόμιμους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας, να παρακάμψουν τη φωνή των ομάδων ενδιαφέροντος του Δήμου της Χιμάρας, οι οποίοι ήταν παρόντες στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μπλέντι Τσούτσι (Bledi Çuçi).

Παρακολουθώντας τον ημερήσιο τύπο, ενημερωνόμαστε για τις αβάσιμες κατηγορίες και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τον κ. Κ. Κοκδίμα, που αφορά στην συνάντηση με τον κ. Τσούτσι. Λέει ότι εκεί βρίσκονταν «άνθρωποι του Μπολάνου» οι οποίοι μίλησαν ατεκμηρίωτα και ότι οι κάτοικοι της Χιμάρας τοποθετήθηκαν υπέρ των επιλογών 3 και 4 του σχεδίου της Διοικητικής Διαίρεσης. Αρχικά σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι αλήθεια, και ότι δεν είναι δίκαιο να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη. Αυτό ούτε τον τιμά, ούτε βοηθά τη διαδικασία, η οποία διαδικασία είναι μια δέσμευση του Κυβερνητικού Συνασπισμού, στον οποίον συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Κοκδίμα.

Η πραγματικότητα της συνάντησης είναι εντελώς διαφορετική. Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνάντηση έλαβαν μέρος πολλοί κάτοικοι του Δήμου Χιμάρας αλλά και από την Κοινότητα Λουκόβου. Έλαβαν μέρος οι ομάδες ενδιαφέροντος, διανοούμενοι, κοινωνία των πολιτών, γυναίκες, νεολαία κλπ. Τοποθετήθηκαν ακριβώς 18 άτομα, οι οποίοι στοιχειοθέτησαν τις απόψεις των για τα κριτήρια της διαίρεσης βασιζόμενοι στο Σύνταγμα της Αλβανίας (Άρθρο 108, παράγραφος 2). Στήριξαν την επιλογή της ΠΕΜΠΤΗΣ εκδοχής, που αναφέρεται στην ένωση του Δήμου Χιμάρας με την Κοινότητα του Λουκόβου.

Δεν επιθυμούμε να ερμηνεύσουμε την χθεσινή συνάντηση, ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση των συμμετεχόντων.

Για μία σωστή πληροφόρηση της κοινής γνώμης εξηγούμε ότι ο κ. Κοκδίμα αναφέρει τρία τέσσερα ονόματα οι οποίοι εκφράστηκαν υπέρ της εκδοχής 3 και 4 (εκδοχή 3: Θέλει τη Χιμάρα να ενώνεται με Αυλώνα, εκδοχή 4: Θέλει τη Χιμάρα να ενώνεται με τη Βράνισα) και οι οποίοι είναι, κ. Ηλίας Ζήσης, ταχυδρομικός υπάλληλος, κ. Στέφο Κοκδίμα, πρόεδρος του χωριού Κηπαρό, και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος παράρτημα Χιμάρας, κ. Οδυσσέας Γκόρος, υπάλληλος του γραφείου το κ. Κοκδίμα στη Χιμάρα, και παρακάμπτει τις υπόλοιπες συζητήσεις κα τοποθετήσεις.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, διότι οι τοποθετήσεις που παρακάμπτει αφορούν τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τον επιχειρηματικό σύλλογο, το Φόρουμ της Νεολαίας, το Σύλλογο Γυναικών, την Οργάνωση Ομόνοια που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Χιμάρας. Επίσης τοποθετήθηκαν κάτοικοι του Δήμου Χιμάρας και της Κοινότητας Λουκόβου, οι οποίοι –όπως αναφέραμε παραπάνω - επιχειρηματολογώντας εκφράστηκαν υπέρ της επιλογής της ΠΕΜΠΤΗΣ εκδοχής, δηλαδή της ένωσης του Δήμου Χιμάρας με την Κοινότητα του Λουκόβου.

Ερωτούμε, γιατί ο κ. Κ. Κοκδίμα παρακάμπτει και δεν αναφέρει αυτές τις τοποθετήσεις, οι οποίες ήταν και η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων, ή μήπως δεν τον συμφέρει; Αν νομίζει ότι με τον ταχυδρομικό υπάλληλο, με υπαλλήλους του Δημαρχείου και του δικού του γραφείου, με τον ξάδελφο του τον κ. Στέφο Κοκδίμα (συγχρόνως και πρόεδρος του παραρτήματος του σοσιαλιστικού κόμματος στη Χιμάρα) θα αποφασίσει το τι θα γίνει με τη Διοικητική Διαίρεση στο Δήμο μας, σφάλει βαριά.

Τέλος, απαιτούμαι από τον Υπουργό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τη Επιτροπή της Βουλής για την Διοικητική Διαίρεση, να σεβαστούν τη θέληση του λαού της Επαρχίας μας, βάσει των κριτηρίων του Νόμου που ρυθμίζει την Διοικητική Διαίρεση.

Εμείς επιμένουμε και στηρίζουμε την επιλογή της ΠΕΜΠΤΗΣ εκδοχής, που θέλει την ένωση του Δήμου Χιμάρας με την Κοινότητα του Λουκόβου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κ.Ε.Α.Δ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΙΜΑΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χιμάρα, 15.06.2014


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου