Το πρόβλημα της στάθμευσης και του μποτιλιαρίσματος στην Χιμάρα

Το πρόβλημα της στάθμευσης και του μποτιλιαρίσματος στην Χιμάρα

Ένα απ' τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε φέτος στην Χιμάρα, όπως και κάθε χρόνο κατά την διάρκεια του Αυγούστου, είναι το μποτιλιάρισμα στους δρόμους και οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης. Η λύση στο πρόβλημα αυτό σίγουρα δεν είναι στις προτεραιότητες του δημαρχείου αφού η πρόσφατη αναδιάπλαση που έγινε στην πιάτσα των Σπηλαίων συμβάλει στην διόγκωση του προβλήματος.

Μέχρι πέρυσι κατά τον μήνα Αύγουστο, μετά τις 7 το απόγευμα οι δρόμοι γέμιζαν από αυτοκίνητα τουριστών και μόνιμων κατοίκων που έρχονταν στο εμπορικό κέντρο της Χιμάρας. Συνήθως το μποτιλιάρισμα οφειλόταν σε διπλοπαρκαρίσματα που εμπόδιζαν την διέλευση των οχημάτων. Το κυκλοφορικό κομφούζιο συνήθως δεν διαρκούσε πάνω από μια ώρα και αυτό διότι τα περισσότερα αυτοκίνητα στάθμευαν και οι δρόμοι άδειαζαν.

Το πρόβλημα που φέτος θα γίνει πιο αισθητό από άλλες χρονιές είναι αυτό της στάθμευσης του μεγάλου όγκου των αυτοκινήτων. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν δυο χώροι στάθμευσης που δεν υπάρχουν φέτος και όπως όλα δείχνουν το παρκάρισμα θα γίνει πονοκέφαλος για τους οδηγούς. Οι χώροι στάθμευσης που τα προηγούμενα χρόνια χωρούσαν τα περισσότερα αυτοκίνητα ήταν:

α. ο κεντρικός δρόμος στα Σπήλα όπου κατά μήκος του πάρκαραν πολλά οχήματα
β. το πάρκινγκ δίπλα απ' την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας

Οι δυο χώροι που αναφέραμε, φέτος δεν θα εξυπηρετούν τους οδηγούς αφού ο κεντρικός δρόμος στα Σπήλα με την νέα του μορφή δεν χωράει ούτε το 1/5 των αυτοκινήτων που χωρούσαν παλαιότερα και το πάρκινγκ δίπλα στην Αγία Μαρίνα έχει γίνει οικοδομή.

Εδώ και χρόνια ακούγετε η φήμη πως το δημαρχείο θα φτιάξει δημοτικό πάρκινγκ μεγάλης χωρητικότητας για να λύσει το πρόβλημα κατά τον μήνα Αύγουστο. Επίσης άλλο σενάριο που ξανακούσαμε πρόσφατα απ' τον Κοκδήμα, είναι πως θα φτιαχτεί περιφερειακός δρόμος που θα αποτρέπει τα αυτοκίνητα που με προορισμό Αυλώνα ή Αγίους Σαράντα να περνούν απ' τον κεντρικό δρόμο. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει γίνει πράξη ακόμα.

Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, είναι ο νέος χώρος στάθμευση που έχει κατασκευαστεί από ιδιώτες στην παλιά φάμπρικα του λαδιού, όμως η χωρητικότητα του δεν είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει την διαφορά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου