Άδειες για καλοκαιρινά μαγαζιά στην Χιμάρα μόνο σε ξένους

Άδειες για καλοκαιρινά μαγαζιά στην Χιμάρα μόνο σε ξένους

Δριμύτατη κριτική στην διοίκηση της Χιμάρας για την ντροπιαστική εικόνα που εμφανίζουν οι πλαζ και οι δημόσιοι χώροι από τον διευθυντή του εθνικού οργανισμού διαχείρισης παράκτιων περιοχών, Auron Tare.

O διευθυντής του οργανισμού, που είναι και η αρμόδια αρχή για την πειθαρχία και την διαχείριση των παράκτιων ζωνών εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα παραπήγματα και τις πρόχειρες επιχειρήσεις και τεντών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στους δημόσιους χώρους της κοινότητας που διαχειρίζεται η διοίκηση του δήμου της Χιμάρας και υποβαθμίσουν την εικόνα της Χιμάρας και την παρομοιάζει με την αποκρουστική εικόνα που παρουσιάζουν οι πλαζ στις περιοχές Golem και Shengjin.

«Δυστυχώς, ο δήμος Χιμάρας έχει κάνει κατάχρηση των αδειών στις παραλίες» σχολίασε μέσω του facebook ο κ. Tare στην σελίδα Drymades News. Οι περισσότερες άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν για πλαζ έχουν δοθεί σε ανθρώπους που δεν κατοικούν στη Χιμάρα. Ενώ οι νόμιμες επιχειρήσεις των Χιμαραίων προσπαθούν να επιβιώσουν και να πληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις, στους δημόσιους χώρους που διαχειρίζεται ο δήμος, παρατηρείτε να λειτουργούν και να λαμβάνουν χώρα συνεχώς παραπήγματα, πρόχειρες τέντες και παράνομες επιχειρήσεις που λειτουργούν ξένοι. Η απελπιστική οικονομική κατάσταση στο δήμο της Χιμάρας που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας τον ωθεί να προβεί σε απελπιστικές ενέργειες για να συγκεντρώσει χρήματα για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του δήμου εις βάρος των κατοίκων καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τις τοπικές επιχειρήσεις που χρόνια επενδύουν και πληρώνουν με κόπο τις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τις αδειοδοτήσεις των παράνομων αυτών επιχειρήσεων ευθύνεται και η Δημογεροντία στις Δρυμάδες που δίνουν και τις πρώτες εγκρίσεις των άδειων και βοηθούν μόνο τους ξένους, ενώ πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι προτεραιότητα πρέπει να δίνετε πρώτα στους δημότες.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η παραλία στις Δρυμάδες είναι παρόμοια με αυτήν που συναντούμε στις παραλίες στο Shengjini και το Golem, εικόνες αθλιότητας και εγκατάλειψης με παραπήγματα και σκηνές παντού. Ακόμη, στην Χιμάρα οι πλανόδιοι πωλητές εμφανίζονται σε κάθε γωνία του δρόμου και κάθε παραλία και αμαυρώνουν την εικόνα του τουρισμού αφού δυσκολεύουν όλες τις επιχειρήσεις που πληρώνουν τους φόρους .

Αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται να πληρώσει κανείς την δημοτική αστυνομία στην Χιμάρα όταν ο καθένας μπορεί να εισέλθει στο έδαφος της Χιμάρας να κάνει ό, τι θέλει και μάλιστα με την άδεια του δήμου;

Τι έλεγχο ασκεί η δημοτική αστυνομία;!

Δεν είναι ο σκοπός της δημιουργίας της να προσφέρει ασφάλεια στους δημότες της όταν μάλιστα πληρώνεται από τα χρήματα που καταβάλουν οι επιχειρήσεις των Χιμαραίων;!

Εν κατακλείδι; Γιατί αυτές οι άδειες δεν χορηγούνται στους Χιμαραίους, αλλά χορηγούνται σε πρόσωπα που δεν είναι κάτοικοι της Χιμάρας;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου