Σύσσωμη η Χιμάρα στο πλευρό του Πέτρου Γκικουρία

03/08/24, 14:17
Κατηγορία: Τοπικά δρώμενα / Συντάκτης: Newsroom

Με την κεντρική ομιλία του Πέτρου Γκικουρία ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος στη Χιμάρα 

Με πρωτοφανή συμμετοχή και παλμό, πραγματοποιήθηκε εχθές στο κέντρο της Χιμάρας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πέτρου Γκικουρία. Οι άνω των χιλίων συγκεντρωμένοι, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση που άνοιξε με χαιρετισμούς από τα τοπικά στελέχη της Ομόνοιας, ενώ ακολούθησαν μηνύματα από στελέχη των κομμάτων της ενωμένης αντιπολίτευσης, του προέδρου του ΚΕΑΔ, Ευάγγελου Ντούλε και της Ένωσης Χειμαριωτών Θοδωρή Γκούμα. Η εναρκτήρια ομιλία της Άννας Κατσελάνου εκ μέρους του τοπικού παραρτήματος της Ομόνοιας, βγαλμένη από τα πιο βαθειά φύλλα των καρδιών των Χιμαραίων, συγκλόνισε τον κόσμο που ξέσπασε σε κλάμματα και επεφημίες.

Πριν την κεντρική ομιλία του Πέτρου Γκικουρία, διαβάστηκε το μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη ο οποίος μιλώντας στην λογική και το συναίσθημα κάθε δημότη της Χιμάρας, έδειξε τον δρόμο προς την νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του υποψηφίου δημαρχου Χιμάρας, Πέτρου Γκικουρία, ο οποίος έκανε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο εδώ και δεκαετίες ενώ τόνισε για ακόμη φορά πως την επομένη των εκλογών θα είναι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου ανεξαρτήτως γλώσσας και θρησκείας.

«Από τότε που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου. Είχα την ευκαιρία να ακούσω και να δω πολλά.

Μίλησα πρώτα με τους Χειμαρριώτες της Αμερικής. Αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο, περιμένουν να αποκτήσει Δήμαρχο, ώστε να μπορούν να στηρίξουν ακόμη περισσότερο.

Μίλησα με τους Χιμαριώτες της Ελλάδας, που θλίβονται για την πορεία των ελληνολαβανικών σχέσεων με ευθύνη της Κυβέρνησης Ράμα!

Μίλησα με τους συμπολίτες σε όλα τα χωριά. Από την Παλάσσα μέχρι τη Νιβίτσα.

Είδα την κατάσταση. Είδα την εγκατάλειψη. Στους δρόμους. Στο δίκτυο του νερού.

Σε όλες τις υποδομές. Είδα και τις ευκαιρίες που χάνονται τόσα χρόνια. Αναρωτιέμαι πως οι σοσιαλιστές πάνε ξανά σε αυτά τα χωριά και δίνουν τις ίδιες υποσχέσεις.

Ο Δήμος Χιμάρας δεν έχει άλλον χρόνο για χάσιμο!

Σήμερα από τον Κεντρικό Πεζόδρομο των Σπηλαίων στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα νίκης.

Το ισχυρότερο μήνυμα όμως θα σταλεί την Κυριακή σε όλες τις κάλπες του Δήμου Χειμάρρας!» έγραψε ο Πέτρος Γκικουρίας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πρόσωπο του Πέτρου Γκικουρία, οι Χιμαριώτες βρήκαν έναν ικανό εκπρόσωπο και τον συνεχιστή του αγώνα των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: