220 στρέμματα βοσκοτόπια στην Τσίκα παραχωρεί η αλβανική κυβέρνηση σε στρατηγικό επενδυτή

10/10/24, 17:38
Κατηγορία: Τοπικά δρώμενα / Συντάκτης: Reporter

Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία "White Roads Hotel", με ιδιοκτήτη τον Florenc Gjikuria, πήρε με συμβολικό μίσθωμα του ενός ευρώ παραλιακή έκταση στους Δρυμάδες. Τώρα, η ίδια εταιρεία απέκτησε περίπου 220 στρέμματα γης επιπλέον στη Χιμάρα ως στρατηγικός επενδυτής. Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μεταβίβαση αυτής της έκτασης στην οροσειρά της Τσίκας.

Η απόφαση αφορά την αφαίρεση από το δημόσιο ταμείο βόσκησης συγκεκριμένων ακινήτων στην Χιμάρας και την αλλαγή του χαρακτήρα χρήσης τους από «βοσκοτόπια» σε «οικόπεδα». Συγκεκριμένα, αφαιρούνται από τον κατάλογο βοσκοτόπων ακίνητα σε δύο ζώνες της περιοχής και συνολική επιφάνεια περίπου 22.000 τετραγωνικών μέτρων. Αυτή η γη θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία "White Roads Hotel" για την ανάπτυξη του στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου της.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Η εταιρεία "White Roads Hotel" θα καταβάλει τα αντίστοιχα τέλη για την επιφάνεια που θα χρησιμοποιηθεί, όπως ορίζεται από τις ισχύουσες οικονομικές ρυθμίσεις.

2. Με την εφαρμογή της απόφασης, η εταιρεία θα πρέπει επίσης να αποκαταστήσει τις περιοχές που αφαιρέθηκαν από το ταμείο βοσκής, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

3. Ο Δήμος Χιμάρας είναι υπεύθυνος για την επικαιροποίηση των κτηματολογικών εγγραφών και την τροποποίηση της κατηγορίας των εκτάσεων από «βοσκότοπος» σε «οικόπεδο».

Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ άμεσα και θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: