Αντιδράσεις κατοίκων και πολιτικών στο Κηπαρό κατά Κοκδήμα

Αντιδράσεις κατοίκων και πολιτικών στο Κηπαρό κατά Κοκδήμα

Στην Χιμάρα βρέθηκε ο βουλευτής του αλβανικού Δημοκρατικού κόμματος, Αρμπέν Ριστάνι, για να καταδικάζει και να καταγγείλει το υπό ανέγερση παράνομο συγκρότημα στο Κηπαρό του βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Κότσο Κοκδήμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δημιουργεί νέους πασάδες.

«Το αλβανικό Δημοκρατικό κόμμα και ο λαός της Χιμάρας έχουν καταγγείλει και καταδικάζουν την ανισότητα ενώπιον του νόμου που εφαρμόζει η αλβανική κυβέρνηση»,- ανέφερε ο Ριστάνι.

Μπροστά από το παράνομο συγκρότημα που κτίζεται, 3 μέτρα από τη θάλασσα, αψηφώντας το νόμο και κάθε αστική νομοθεσία, ο Ριστάνι παρομοιάζει τον Κοκδήμα με τσιφλικά ο οποίος θα ξεπεράσει και τον Αλί πασά των Ιωαννίνων καθώς απαιτεί να φτιάξει κάστρο ακόμη μεγαλύτερο από το κάστρο στο Πόρτο Παλέρμο. Ο Πασάς αυτός παίρνει εδάφη παντού.

«Αυτά τα ανάκτορα που χτίζει ο Κοκδήμα παραμένουν χωρίς οικοδομική άδεια. Είναι αντίθετο προς κάθε κανόνα της πολεοδομίας, οποιασδήποτε διάταξης, είναι μόνο 3 μέτρα μακριά από τη θάλασσα όπως μπορείτε να δείτε. Αυτή είναι μια μεγάλη αδικία και πρέπει να αγωνιστούμε μαζί για να απομακρύνουμε αυτά τα παράσιτα από την Αλβανία. Το Δημοκρατικό κόμμα και ο λαός της Χιμάρας, θα κάνουν τα πάντα για να σταματήσει αυτή η άνιση μεταχείριση μπροστά στο νόμο που καταστρέφει τη κοινή δημόσια ιδιοκτησία»,- δήλωσε ο Ριστάνι.

Μπροστά στη κάμερα μίλησαν και κάτοικοι του χωριού της Χιμάρας, Κηπαρό και κατάγγειλαν ότι, ο Κοκδήμα έχει καταλάβει παράνομα γη στην περιοχή

«Έχω έρθει εδώ όταν ήμουν ένα νεαρό αγόρι στο γυμνάσιο και έπαιζα ποδόσφαιρο. Τώρα η νεολαία και τα παιδιά δεν έχουν πουθενά να παίξουν εξαιτίας του Κοκδήμα. Μια αδικία από τον ίδιο και καταπάτηση που γίνεται από το Κονισπόλι μέχρι Αυλώνα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εισβάλλουν και καταλαμβάνουν τα πάντα, ενώ άλλοι πρέπει να πάνε στη φυλακή»,- λέει κάποιος κάτοικος.

Ένας άλλος κάτοικος είπε ότι είναι αποκρουστικό και ότι δεν θα το επιτρέψουν. «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να καταγγείλουμε ένα γεγονός που μας θυμίζει το δικτατορικό καθεστώς και μας γυρνά στο χθες. Είναι γνωστό ότι οι Χιμαραίοι υπήρξαν ιστορικά ένας δημοκρατικός λαός που τόλμησαν να εκφράσουν με παρρησία την δυσαρέσκιά τους ενάντια στους άδικους νόμους. Έχουμε πληρώσει ακριβά αυτή την στάση ζωής, δεν έχουμε γονατίσει ούτε θα γονατίσουμε στο μέλλον»,- ανέφεραν ανάμεσα στα άλλα οι κάτοικοι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου