Αγροτική περιοχή η παραλία στο Κηπαρό για χατίρι του Κοκδήμα

Αγροτική περιοχή η παραλία στο Κηπαρό για χατίρι του Κοκδήμα

Νόμιμο το οικοδόμημα στην παραλία βάση του αγροτικού νόμου 7501, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η απίστευτη ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας για το παράνομο ξενοδοχείο του Κοκδήμα στο Κηπαρό που επιβεβαιώνει την παρανομία και της πελατειακές σχέσεις του Ράμα, με τον Κοκδήμα και ρίχνει στάχτη στα μάτια των Χιμαριωτών που πασχίζουν να αναγνωρίσουν την ιδιοκτησία που τους ανήκει και που με ευκολία ο Ράμα κατεδάφισε τα σπίτια τους μόλις ανέβηκε στην εξουσία.

Μετά από την καταγγελία της αντιπολίτευσης και κατοίκων της Χιμάρας για το παράνομο υπό ανέγερση ξενοδοχείο τριών ορόφων πάνω στο κύμα στο χωριό Κηπαρό, η αλβανική αστυνομία διενήργησε έλεγχο και έβγαλε την εξής ανακοίνωση.

«Η αστυνομία της Αυλώνας, διενήργησε έλεγχο για την τριώροφη κατασκευή που χτίζεται στη παραλία στο Κηπαρό, ιδιοκτησία του σοσιαλιστή βουλευτή Κότσο Κοκδήμα και που ο βουλευτής του δημοκρατικού κόμματος Αρμπέν Ριστάνι κατήγγειλε ως παράνομη και αντίθετη προς το νόμο .

Το τριώροφο κτήριο υπό ανέγερση στην άκρη της θάλασσας, στο Κηπαρό της Χιμάρας, εμβαδών 6300 m2, ανήκει στον πολίτη, Αριστείδη Κοκδήμα, (αδερφό του Κότσο Κοκδήμα) πιστοποιημένο από την πράξη της απόκτησης γης, με αριθμό της πράξης 17937, αγροτεμάχιο 219, που συνοδεύεται, στο Βόρειο τμήμα με τα αγροτεμάχια που ανήκουν στο Οδυσσέα Σάββα, Γιώργο Κοντή και Λίσο Λάνι, στην Ανατολική πλευρά με το ποτάμι, στα Νότια με τη θάλασσα και στη Δύση με βοτσαλόδρομο.

Ο πολίτης Αριστείδης Κοκδήμα ξεκίνησε τη κατασκευαστική εγκατάσταση με άδεια οικοδομής, που εξεδόθη από το Δήμο της Χιμάρας, στις 26/04/2002.

Στις 03.04.2007, η Αστυνομία Κατεδαφίσεως του INUK, είχε εκδώσει μια κατεδαφιστική απόφαση, με αριθ. 688, υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή ήταν παράνομη.»

(και εδώ αρχίζει το δούλεμα και το αστείο της υπόθεσης, καθώς αναφέρει η αστυνομία)

«Η απόφαση της Κατεδαφιστικής Αστυνομίας, γνωστή ως INUK, στάλθηκε στον σοσιαλιστή βουλευτή Κότσο Κοκδήμα και όχι στον Αριστείδη Κοκδήμα που το κτίριο και η γη ανήκει.

Το σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 04.04.2007 υπογράφετε από τον τότε Διευθυντή του γραφείου Αστυνομικής Κατεδάφισης στην Αυλώνα, Γκεζίμ Γοστουράνι.

Έπειτα, το Δικαστήριο της Αυλώνας με απόφαση αριθ. 1070 του 21.05.2007 και αριθ. μητρώου 1279, αποφάσισε να αποδεχθεί την αξίωση του πολίτη Αριστείδη Κοκδήμα και να ακυρώσει την προηγούμενη καταδικαστική απόφασή με αριθ. 688, και ημ 03.04.2007 του INUK Αυλώνας, υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή είναι νόμιμη. Το οικοδόμημα κτίζεται νόμιμα στη γη που απέκτησε ο Αριστείδης Κοκδήμα, βάση του νόμου 7501 (ο περίφημος αγροτικός νόμος ) και με άδεια οικοδομής που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της εδαφικής προσαρμογής του Δήμου της Χιμάρας πριν από 12 χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των εγγράφων και τεκμηριωμένων στοιχείων, γνωστοποιούμε στην κοινή γνώμη ότι το εν λόγω κτίριο ανήκει στον πολίτη Αριστείδη Κοκδήμα και νομίμο κατασκευαστή»,- καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομία της Αυλώνας.

Τα συμπεράσματα δικά σας !

Να αναφέρουμε απλώς για την ιστορία ότι, μέχρι το τέλος του 1990 στην Αλβανία δεν υπήρχαν ιδιωτικές περιουσίες.

Μετά την μεταπολίτευση το Αλβανικό κράτος έβγαλε αρκετούς νόμους με αποκορύφωμα τον αισχρό ληστρικό, νόμο αρ. 7501 του έτους 1991. Είναι ο νόμος που επέτρεψε να μοιραστεί η καλλιεργήσιμη γη στις αγροτικές περιοχές. Είναι ο νόμος που έδωσε στους πολίτες γεωργική γη και 300τμ οικόπεδο για τα σπίτια που ήταν κτισμένα.

Είναι ο νόμος που εξαφανίζει την ιδιοκτησία των κατοίκων στον δήμο Χιμάρας και Επαρχίας Λουκόβου, διότι σύμφωνα με τον νόμο αυτό η περιουσία μοιράζεται σε όλους τους πολίτες που ήταν εγγεγραμμένοι στις 31 Αυγούστου του 1991. Όσοι γεννήθηκαν μετά από αυτή την ημερομηνία ή πέθαναν πριν από αυτή την ημέρα δε δικαιούνται μερίδιο. Ως γνωστόν στα χρόνια της δικτατορίας σε αυτές τις περιοχές ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι και εφόσον είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια σύμφωνα με αυτό το νόμο δικαιούνται περιουσία. Οι κάτοικοι των παραλιών σε αντίθεση με τις άλλες έχουν παλιούς τίτλους ιδιοκτησίας και οι περιουσίες τους πρέπει να μοιραστούν βάση νόμου στον πρώην ιδιοκτήτη.

Εν κατακλείδι, τον αγροτικό νόμο 7501 επικαλείται η αλβανική κυβέρνηση και βαφτίζει όπως καταλάβατε αποκλειστικά για τον Κοκδήμα την παραλία του Κηπαρού αγροτικό τεμάχιο!

Άντε και καλή σοδειά!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου