Επίτιμος δημότης της Επαρχίας Αλύκου ο πρώην Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης

Επίτιμος δημότης της Επαρχίας Αλύκου ο πρώην Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 07 Νοεμβρίου 2014 λίγο μετά τις 10 π.μ στον προαύλιο χώρο του Ιερόυ Ναόυ Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Νεοχώρι η ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Επαρχίας Αλύκου ο πρώην αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ.Βαγγέλης Ροπόκης.

Tη σεμνή εκδήλωση άνοιξε η Γεν .Γραμμ. Αλύκου κα. Βαλεντίνα Μητσιούλη-Γιάννη η οποία ανέγνωσε την απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου:
«Η 7η Νοεμβρίου 2014 είναι ημέρα συμβολική για την κοινότητα Νεοχωρίου αλλά και για την Επαρχία Αλύκου η οικογένεια μας μεγαλώνει. Αποκτά ένα νέο επίτιμο μέλος.

Με την ομόφωνη απόφαση υπ’ Αρ. 10 Ημ . 05.06.2014 του Επαρχιακού Συμβουλίου Αλύκου

Ανακηρύσσεται
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Ροπόκης "Επίτιμος Δημότης Νεοχωρίου - Επαρχίας Αλύκου"

Με το αιτιολογικό :
Για την κοινωνική συμβολή του προς την κοινότητα Νεοχωρίου Επαρχίας Αλύκου. Όχι σαν μιαν άχρωμη απόφαση αλλά σαν μιαν ηθική και επάξια στην διανόηση και προσφορά του υπέρ των πολιτών της Επαρχίας μας.

Στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας πλέον βλέπουμε την μητέρα πατρίδα μας την Ελλάδα . Όχι την Ελλάδα της πονηριάς, της μιζέριας, της αδικίας, αλλά την Ελλάδα της ελπίδας, της τιμής, των αξιών. Βλέπουμε την Ελλάδα δίχως συρματοπλέγματα δίχως την κρύα αύρα του ορίζοντα όπου μερικοί προσπαθούν να μας αποσπάσουν και να μας διασπάσουν».

"Αποτελείτε κ.Ροπόκη ένα ζωντανό παράδειγμα, ότι η ελληνική ψυχή, η αναζήτηση, η ανησυχία, το πνεύμα που μας διακατέχει, δεν χάθηκε στα άδυτα του Άδη". Έρχεται σήμερα μέσα από σας σαν γέφυρα, σαν φωτεινό παράδειγμα ελπίδας για το, ότι ο Έλληνας πάντα θα κοιτάζει να βρει τον καθαρό ουρανό , το άλλο του μισό για να επιβιώσει να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά έτσι όπως οι πρόγονοι μας ,μας έχουν διδάξει εδώ και αιώνες .Να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και την ελληνική συνείδησή μας .

Σας καλωσορίζουμε στο σπίτι σας στον τόπο σας κ.Ροπόκη καλωσήρθατε στην οικογένεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας’’ !

Εν συνεχεία την τιμητική πλακέτα κλήθηκαν να του απονείμουν ο έπαρχος Αλύκου κος Χρήστος Καίσης και ο δήμαρχος Πρέβεζας κος Χρήστος Μπα'ί'λης.

Ο κος Ροπόκης εμφανώς συγκινημένος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τον Έπαρχο και το Επαρχιακό Συμβούλιο όσο και όλους τους κατοίκους της περιοχής Νεοχωρίου , μικρούς και μεγάλους .Όπως δήλωσε ‘’ νιώθω ότι όντως βρίσκομαι στο σπίτι μου και χαίρομαι ιδιαίτερα για εσάς όπου κάνατε βήματα μπροστά αγαπητοί συνδημότες .

Ο Δήμαρχος κος Μπα'ί'λης στον χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων ανέφερε … ‘’Βρισκόμαστε ανάμεσα σας σήμερα ενωμένη ως μια οικογένεια περήφανη για την μέχρι τώρα πορεία και την εξέλιξή σας .Είστε ένα κομμάτι του ελληνισμού που μας τιμά με την παρουσία σας στην Πρέβεζα όλα αυτά τα χρόνια ,είστε αυτή όπου μας έχετε διδάξει πολλά για την ελληνική ψυχή , είστε αυτοί όπου έχετε αφήσει το στίγμα σας και την αύρα σας στην πόλη της Πρέβεζας με τα ‘’έργα τέχνης ‘’ όπου μαρτυρούν τον πολιτισμό σας..

Ο έπαρχος Αλύκου με τη σειρά του ευχήθηκε σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία των δυο κοινωνιών και τόνισε ότι η σημερινή ημέρα θα είναι η αρχή για μια νέα προοπτική στην δεινοπαθούσα κοινωνία της ελληνικής μειονότητας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε στο έπαρχο κο.Καϊση ,συμβολικά, το μετάλλιο με το λογότυπο των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Πρέβεζας καθώς και άλλα δώρα πολιτιστικού χαρακτήρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης , ο δήμαρχος Πρέβεζας κος Μπα'ί'λης μαζί με τον έπαρχο κο.Καίση απότισαν φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των τεσσάρων Μαρτύρων της Δημοκρατίας του Αλύκου όπου έπεσαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά από πυρά Αλβανών φρουρών του Δικτατορικού Καθεστώτος στην προσπάθεια τους να αποδράσουν προς την γη της επαγγελίας , Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Χρήστος Μπα'ί'λης ,ο Μηχανικός-Αρχιτέκτονας κος Στέφανος Γκορτσογιάννης, ο Έπαρχος Αλύκου κος Χρήστος Καΐσης, ο Αντιπρόεδρος της Επαρχίας Αλύκου κος Βασίλης Τούρλας, η Γεν.Γραμμ. της Επαρχίας Αλύκου κα.Βαλεντίνα Μητσιούλη- Γιάννη, ο κοινοτάρχης Νεοχωρίου κος Βαγγέλης Κέσκος, ο πρόεδρος της ‘’Ομόνοιας ‘’ Νεοχωρίου κος Γιώργος Γκριμπούρας, η Διευθύντρια οικονομικών Σαββίνα Λέκα, η Νομικός κα Ρένα Έξαρχου , ο υπεύθυνος του Τμήματος Γεωργίας κος Βασίλης Στούκας ,υπάλληλοι της Επαρχίας , πολλοί φίλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Επαρχίας Αλύκου


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου