Κακοκαιρία και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Χιμάρα (φώτο+βίντεο)

Κακοκαιρία και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Χιμάρα (φώτο+βίντεο)

Πολύωρες διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Χιμάρας εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Το πρόβλημα κορυφώθηκε την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη όπου οι διακοπές ήταν διάρκειας 7 και 8 ωρών.

Αρκετοί συγχωριανοί μας που επέλεξαν να αφήσουν την Αθήνα για να περάσουν τις γιορτές στην Χιμάρα δηλώνουν την δυσαρέσκιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας τους υπευθύνους.

Η αλβανική κυβέρνηση εδώ και μερικούς μήνες έχει εφαρμόσει αυξήσεις της τάξεως του 23% στους λογαριασμούς ρεύματος και έχει επιβάλει ποινές φυλάκισης σε όσους δεν πληρώνουν. Οι αυξήσεις αυτές δεν συνοδεύονται από κάποια βελτίωση του δικτύου παροχής ρεύματος για την επίλυση των διακοπών ρεύματος ή της χαμηλής τάσης και γι' αυτό χαρακτηρίζονται από πολλούς καταχρηστικές

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι κάτοικοι της Χιμάρας ταλαιπωρούνται και από ακραία καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή και την Δευτέρα, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας έριχνε καταρρακτώδεις βροχές και φυσούσαν ισχυροί άνεμοι. Όπως χαρακτηριστικά θα δείτε στις φωτογραφίες, τα θαλάσσια κύματα έφτασαν την άμμο στα Σπήλια στο ύψος του πεζοδρομίου, δηλαδή ανέβηκε περίπου 1,80m και έφτασε μέχρι την άσφαλτο του κεντρικού δρόμου.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου